2014-01-17 16:37:17• hírek • Szatmár.ro

Az illóolajok fájdalomcsillapító hatása

Az illóolajok tömény, vízzel nem keverendő folyadékok, amelyek illékony vegyületeket tartalmaznak és kivonatukat növényekből állítják elő.

A levendulaolaj jól ismert fejfájás elleni gyógyír. A fájdalom jelentkezésekor keverjünk össze 20 ml hordozóolajat vagyis alapolajat és 8 csepp levendulaolajat, s masszírozzuk el a halántékon. Ajánlható még a rózsa-, a kamilla-, a borsmenta- és az eukaliptuszolaj.

A németországi Kielben 1994-ben végzett vizsgálat megerősítette, hogy a borsmenta és az eukaliptusz olaja hasznos lehet a fejfájás ellen.

A vizsgálatba 32 embert vontak be, némelyeknek eukaliptusz-, másoknak borsmentaolajat, a harmadik csoportnak e kettőből készült keveréket adtak hordozóolajban elkeverve a homlok bedörzsölésére. Az eredmények azt mutatták, hogy a borsmenta- és az eukaliptuszolaj testi és lelki ellazulást idézett elő, és fokozta a szellemi teljesítőképességet. A két olaj keveréke nem befolyásolta a fájdalomérzékenységet. A borsmentaolaj önmagában viszont jelentős fájdalomcsillapító hatású, és csökkenti a fejfájásra való hajlamot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: