2010-12-30 13:32:29• hírek • Szatmár.ro

Nagy mennyiségű csempészcigaretta

Több mint 60.000 doboz ukrán védjeggyel ellátott cigarettát adott le a Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség megsemmisítés céljából, az ezt a munkát végző kereskedelmi egységeknek. Ebben az évben ezenkívül több mint 440.000 doboz cigarettát adtak le a határrendészek.

A szerdai nap folyamán négy, az Avasfelsőfalui Bíróság által indított büntetőjogi eljárást hajtottak végre végre, a csempészést megelőző akciók során elkobzott 61.500 doboz Viceroy márkájú, ukrán védjeggyel ellátott cigarettákra vonatkozóan. A bíró jelenlétében a Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség emberei a British American Tobacco kereskedelmi egységnek adták le a több mint 60.000 doboz cigarettát megsemmisítés céljából.

A nagy mennyiségű csempészett dohányárúból 33.000 doboz cigarettára 2010. október 30-án találtak rá a határrendészet ellenőrei, mikor is figyelmeztető lövéseket kellett leadniuk, mert egy 28 éves és egy 42 éves ukrán állampolgár illegálisan akart átjönni az országba. A vizsgálatok során 33.000 doboz Viceroy márkájú cigarettát fedeztek fel a helyszínen, ezért a két illetőt két évi börtönbüntetésre ítélték határsértés és csempészés miatt.

További 7.500 csomag cigarettát  október 6-án koboztak el a megyei határrendészet emberei egy ellenőrzési akció során. Az ellenőröknek három 19 és 35 év közötti ukrán állampolgárt sikerült elfogniuk, akiknél 15 doboz - 7.500 csomag - cigaretta volt. A csempészeket szintén két év börtönbüntetésre ítélték.

A szerdai nap folyamán leadott cigi mennyiségből 6.000 csomag ukrán védjeggyel ellátott cigit szeptember 28-án koboztak el Avasfelsőfalú határrendészei. Az ellenőrök a határvonaltól nem messze embercsoportot láttak, a nyomukba eredtek, figyelmeztető lövést adtak ki, de csak egy ukrán férfit, a 20 éves H. Andiovycit sikerült feltartóztatniuk. A többi cigicsempész megszökött, de a cigarettákat megtalálták a helyszínen. A fogvatartott fiú 1 év és 10 hónap börtönbüntetést kapott.

Ez év július 30-án 15.000 csomag Viceroy márkájú cigarettát foglaltak le az Avasfelsőfaluban működő határrendészeti felügyelőség munkatársai. Öt ukrán állampolgár próbálta a zöld határon átcsempészni a dohányárút, de sikertelenül. Büntetésük két év börtön csempészés és határsértés miatt.

Ebben az évben a határrendészek összesen 440.813 csomag cigarettát adtak le a British American Tobacco, a Japan Tobacco International és a Philip Moris kereskedelmi egységeknek megsemmisítés céljából.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: