2011-01-06 14:32:38• hírek • Balog Anita

Az illegális kereskedelem ellen

Kalóztermékeket és csempészcigarettát foglaltak le a csendőrök.

A Szatmár Megyei Csendőrség dolgozói folytatják az illegális kereskedelem ellen folytatott harcot - áll az intézmény közleményében. Január ötödikén például a piacok környékén ellenőriztek és nem eredménytelenül: az Ócskapiac környékén lebuktattak egy személyt, aki sportruházati cikkeket árult, de nem tudta bizonyítani, hogy legális úton jutott hozzá a portékához. A csendőrök a 12/1990-es törvény alapján elkobozták az árusított ruhaneműt és 600 lejre büntették a kereskedőt.

A csendőrök a Szamos Piac környékén további 3 személyt fedeztek fel, akik zárjegy nélküli cigarettát árultak. A 39 doboz cigarettát - 280 lej értékben - elkobozták és ezeket a személyeket is pénzbüntetéssel sújtották.

Az emberben azonban felmerül a kérdés: mennyire lehetett hatékony a csendőrök akciója, ha nem vették észre a Nagypiac környékén a valutázókat, akik rendszeresen autók csomagtartójából kínálják feketén az árucikkeket, vagy szintén a Nagypiacon azokat a rajokban járó ''kereskedőket'', akik cigarettát kínálgatnak megvételre az arra járóknak.

A csendőrség egyként arra kéri a lakosságot, hogy amennyiben illegális kereskedőket látnak, azonnal értesítsék a legközelebbi csendőr-járőrt, így segítve a munkájukat. Mi mindenesetre kíváncsian várjuk, milyen eredményekkel járnak majd az újabb akciók.


Csendőrök: felveszik a harcot a cigiárusokkal
Csendőrök: felveszik a harcot a cigiárusokkal


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: