2008-11-12 17:15:44• hírek • Szatmar.ro

Az illegális fogadások tönkretehetik a focit

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szerint évente egy milliárd dollár kárt okoz a fogadási maffia.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kénytelen felvenni a harcot a fogadási maffiával, amely egyre több gondot, és hatalmas károkat okoz a sportágnak.

 

A FIFA még 2006-ban létrehozott egy tagozatot, az Early Warning Systems-et (EWS), amelynek feladata a szövetség égisze alatt megrendezésre kerülő események és az illegális fogadások közötti esetleges kapcsolatok kivizsgálása. Detlev Zenglein, az EWS vezetője, a „Sportfogadás-kölcsönös függőség és veszélyek" nevű konferencián elmondta, hogy az általa vezetett szervezet semmilyen gyanus jelet nem tapasztalt a 2006-os világbajnokság, a 2010-es vb-selejtezők és az olimpiai mérkőzésekkel kapcsolatban.

Ugyanakkor az UEFA 25, az elmúlt két évben rendezett mérkőzéssel kapcsoltban folytat eljárást. Zenglein szerint az illegális fogadásokkal kapcsolatos botrányok elvehetik a szurkolók bizalmát és lelkesedését, ami a sportág jövőjét veszélyezteti.

A konferencián elhangzó számok ijesztőek: az elsősorban az ázsiai bukmékerek által irányított illegális fogadások éves piaca megközelíti a 350 milliárd amerikai dollárt. A FIFA szakemberei szerint ezen fogadások évi egy milliárd dolláros kárt okoznak a világ labdarúgásának.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: