2011-07-28 23:17:45• hírek • Kocsis Zoltán

Az ikszek estje

Két román és egy magyar csapat lépett pályára csütörtök este a labdarúgó Európa-liga harmadik selejtezőkörében, és valamennyien döntetlent értek el. Ám micsoda különbség: a Dinamo már két góllal is vezetett a Varazdin ellen, a Medgyes hatalmas meglepetést okozott Mainzban, míg a Paksot gyakorlatilag nem hagyták nyerni a Hearts ellen.

A három találkozó közül messze a legkevesebb esemény Székesfehérváron történt, ahol a Paks és a Hearts egy lapos meccset vívott egymással. Amelyből kiemelkedik Sipeki 32. percben szerzett gyönyörű átemelős gólja (a magyar játékos 18 méterről, kapásból emelte át az ötösön álló Kello kapust). Na meg Gestranius játékvezető tévedése, aki simán megette Sutton elesését és tizenegyest fújt a szünet előtti pillanatokban, ami Hamill magabiztosan értékesített.

Ettől eltekintve mezőnyjáték folyt a pályán, amelynek során a skótok voltak fölényben, ám leszámítva egy jó Obua lövést és Hamill helyzetét (melyet Csernyánszky bravúrral védett, a kipattanót pedig Sutton fejelte kapu mellé), a vendégek nem tudtak komoly gólhelyzetet kialakítani. Igaz, a Paks, amely talán túlságosan óvatos volt, szintén nem sok veszélyt jelentett Kello kapujára. Az 1-1 ugyanakkor jó előjel is lehet: az előző körben a Tromsö ellen hazai 1-1 után idegenben 3-0-ra nyert a magyar csapat.

Jóval több izgalom és gól volt a Dinamo meccsén, amely a horvát Varazdint fogadta. Alig telt el negyed óra, és a román gárda máris két góllal vezetett. Az 5. percben Alexe beadását az egyik vendég védő csapattársába rúgta, Susacról pedig a hálóba került a labda. Komoly fölényben játszott a Dinamo, a 17. percben pedig Moti révén már a második góljukat is megszerezték. A hazaiak tovább növelhették volna előnyüket, ám Alexe, Niculae és Danciulescu nem tudott élni lehetőségeivel, és a horvátok egy újabb öngólt is megúsztak. Hogy aztán a szünet előtti percekben gyorsan egyenlítsenek! Előbb a 43. percben Sacer nem hibázott egyedül a kapussal, majd Vugrinec talált be szabadrúgásból.

A második félidő elején Torje volt a meccs főszereplője: előbb lőtt egy kapufát, majd kiharcolt egy tizenegyest - amit azonban Danciulescu kihagyott. Ezt követően aztán csökkent a meccs intenzitása, a nagy helyzetek is elmaradtak lassan, így a Dinamo hatalmas lehetőséget kiadva a kezéből nehéz visszavágóra számíthat.



Stiber Zoltán, főleg az első félidőben, a meccs legjobbja volt fotó: mainz05.de


Papíron a Medgyesnek volt a legkevesebb esélye a német bajnokság tavalyi meglepetéscsapata, a Mainz otthonában és leszámítva Litu két korai helyzetét, ezt a játék képe is tökéletesen alátámasztotta. A németek térfelükre szorították az erdélyieket, a végig a pályán lévő Stieber Zoltán révén pedig egyik támadást vezették a másik után a bal oldalon. A helyzetek sem maradtak el, ám Ujah, Ivanschitz vagy Pospech nem tudott élni velük. Jött aztán a 31. perc, amikor Stieber szabadrúgásból Bungert homlokára varázsolta a labdát és máris vezetett a Mainz.

A második félidő egy hazai ziccerrel kezdődött (Plesca mentett Ujah elől), majd teljesen váratlanul kiegyenlített a Medgyes: egy pontrúgás után Bawab elé került a labda, aki közelről a kapuba bombázott. Ez kicsit megzavarta a németeket, ám aztán ismét kapuja elé szegezték a Medgyest, ám sem Allagui, sem Müller, sem Choupo-Moting nem tudott élni lehetőségeivel és a bíró sem ítélt büntetőt Hoban nyilvánvaló kezezése után, így hatalmas meglepetésre az erdélyi gárda egy döntetlennel megúszta a Coface Arena felavatását.

Visszavágók egy hét múlva.
Eredmények:
Paks - Hearts 1-1
gólok: Sipeki (32.) illetve Hamill (45., 11-es)

Dinamo - Varazdin 2-2
gólok: Susac (5., öngól), Moti (16.) illetve Sacer (43.), Vugrinec (45.)

Mainz - Medgyes 1-1
gólok: Bungert (31.) illetve Bawab (60.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: