2011-02-09 23:28:09• hírek • Szatmar.ro

Magyar győzelem, román kínlódás

Győzelemmel kezdte az új esztendőt a magyar labdarúgó válogatott, amely játékban ugyan nem mindig tudott Azerbajdzsán fölé kerekedni, de akár kiütéses győzelmet is arathatott volna. Románia ezzel szemben kilátástalan játékkal rukkolt elő, amivel 1-1-es döntetlent ért el a harmatos Ciprus ellen. Más kérdés, hogy a így is nyerhettek volna, ha nincs a hajrában Dragos Grigore kapitális hibája.

Magyarország némileg szokatlan körülmények közepette, semleges pályán, Dubajban csapott össze Azerbajdzsánnal. Ennek ellenére, mintha hazai pályán fogadta volna a kaukázusi csapatot, bátran kezdett Egervári Sándor csapata: előbb Dzsudzsák, majd Rudolf tüzelt kétszer is veszélyesen, utóbbinál Agayev kapusnak nagyot kellett védenie. Bár a mezőnyben kiegyenlített küzdelem folyt, a magyarok veszélyesebben játszottak és ennek a 37. percben meg is lett az eredménye: Gera egy hosszú passzal szolgálta ki Rudolfot, aki, kihasználva, hogy Agayev rosszul mozdult ki a kapujából, a hálóba gurított.

A szünetben több helyen is változás történt a magyar csapatban, a Király helyére beálló Fülöpnek pedig már védeni valója is akadt a folytatásban: előbb Sadykov, majd Javadov lövéseinél védett nagyot. Nem maradtak el ugyanakkor a magyar helyzetek sem, a sort Dzsudzsák nyitotta, majd a csereként beálló Tököli következett, hogy aztán a 82. percben Hajnal már ne tévedjen: egy szép csel után 20 méterről kilőtte a rövid alsó sarkot. Ezt követően Azerbajdzsán teljesen összeomlott, ám se Hajnal, se Gera, se Dzsudzsák nem tudta gólra váltani ziccereit, így maradt a 2-0-es győzelem.


Gyenge mérkőzésen nem bírt egymással Ciprus és Románia
Gyenge mérkőzésen nem bírt egymással Ciprus és Románia


Románia egy nappal az Ukrajna elleni 2-2-es döntetlen után egy papíron erősebb összeállításban a Svédország elleni vereség (0-2) után tulajdonképpen a második sorát felvonultató Ciprussal csapott össze a Ciprus Kupa kisdöntőjében. Az erőviszonyoknak megfelelően a románok kezdtek határozottabban, ám nem Kisszasz kapusnak kellett igazán komolyat védenie először, hanem Tatarusanunak, előbb a 22., majd a 27. percben. A szünetig még Zicu tesztelte kétszer a hazai kapust, összességében pedig nem hagyott mély nyomot a nézőkben az első félidő.

Sajnos a második félidő sem sikerült jobban a csapatoknak, sőt, ha lehet, önmagukat is alulmúlták a játékosok. Ez utóbbiban elsősorban Kisszasz és Dragos Grigore jeleskedett! A hazai kapus előbb az 55. percben teljesen céltalanul futott ki a kapujából, lehetővé téve ezzel, hogy Torje egy amúgy pazar emeléssel megszerezze a vezetést. Bár ezt követően néhány percig Románia saját tizenhatosát sem tudta elhagyni, vezetését szinte semmi sem fenyegette, sőt, Marica kétszer is növelhette volna csapata előnyét. Aztán a 85. percben előtérbe került Grigore: a Dinamo védője 35 méterről szeretett volna hazapasszolni, ám ezzel a mozdulattal tökéletesen ugratta ki Konsztantinut, aki nem is hibázott.

A büntetők során ezúttal Marica, Tamas, Rat, Torje és Rapa sem hibázott, Bucur pontatlanságát pedig Tatarusanu védése kompenzálta, így Romániáé lett a harmadik hely. (A döntőben némi meglepetésre Ukrajna 1-1-re végzett Svédországgal, a büntetők során pedig a kelet-európaiak jobbnak bizonyultak.)

Hogy ez a harmadik hely mennyit ér, azt pontosan tudjuk: annyit, amennyi pozitív jelet Románia játéka mutatott, főleg Ciprus ellen, azaz semmit. A teljesen elképzelés nélküli támadójátékot ezúttal lelkesedéssel sem tudták kompenzálni a románok, és most Fortuna is más meccsre koncentrált. Ez kevés lesz március Bosznia otthonában. Nagyon kevés.

Magyarország - Azerbajdzsán 2-0
gólok: Rudolf (38.), Hajnal (82)

Ciprus - Románia 1-1
gólok: Konsztantinu (85.), illetve Torje (55.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: