2011-02-22 16:18:12• hírek • Szatmar.ro

Az igazgatók is tanultak

Két csoportra osztva sajátíthatta el az információkat az az 57 résztvevő, aki az Iskolák ellenőrzésével történő didaktikai tevékenységek kiértékelése elnevezésű programra jelentkeztek.

A döntő többségben iskolaigazgatókból alkotott két csoport tagjainak különböző gyakorlati tevékenységen kellett részt venniük pénteken, illetve szombaton annak érdekében, hogy felkészültebbekké váljanak. A pénteken a Mircea Eliade és a Lucian Blaga oktatási intézményekben történő felkészítőt követően a tanárok számot adtak tudásukról, majd másnap újabb felkészítőn vettek részt, azért hogy a végső megmérettetésen - amely egy inspektori vizsga volt - jelesen vizsgázzanak.

Neste Sandától, a Pedagógusok Házának igazgatójától megtudtuk, a 15 éve a tanárok képzésével és vizsgáztatásával foglalkozó kolozsvári felkészítők kiértékelésén a résztvevők „jeles" és „jó" eredményt értek el.

Az igazgatótól azt is elmondta, hogy minden olyan tanügyest szívesen látnak a képzéseken, akik fejlődni szeretnének, hozzátette ugyanakkor azt is, hogy nem tartja normálisnak azt, hogy az inspektorok úgy ellenőrizzék a megye tanárait, hogy nem vettek részt ezen a felkészítőn, és nem jutottak tovább a vizsgákon.

A Szatmár megyében premiernek számító eseményt egyébként országosan már másfél évtizede szervezik, nálunk pedig 2004-ben merült fel a megszervezés ötlete, az akkori főtanfelügyelő váltással azonban ez végül elmaradt.


Az igazgatók is tanultak (fotó: archív)
Az igazgatók is tanultak (fotó: archív)


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: