2015-10-15 14:49:20• hírek • Szatmár.ro

Az ifjúság estje

Szentségimádást tartanak Szent II. János Pál pápa emléknapján a fiatalokkal, a fiatalokért.

Szent II. János Pál pápa korának meghatározó személyisége volt, de halála után is példa egyszerűsége, őszintesége, szeretete és kitartása nem csak a katolikus egyházhoz tartozó hívek, de más felekezetűek számára is. A 2014. április 27-én szentté avatott pápa híresen pártolta a fiatalokat, erősítette hangjukat, meghívta őket, de ő maga is gyakran elment hozzájuk.

Ezt a kapcsolatot pedig úgy tűnik, a fizikai elmúlás és az idők nem törik meg, a világban gyakran szerveznek imaalkalmakat a szent pápára emlékezve, őt tisztelve, közbenjárását kérve. És így lesz ez emléknapján, idén a Szatmári Egyházmegyében is. Sőt, egész Erdélyben szentségimádást szervez a négy magyar többségű egyházmegye ifjúsága október 22-én.

A szentségimádás imádság lesz a fiatalokkal a fiatalokért - ezért is nevezték el az eseményt még az ifjúság estjének - de a felnőtteket, időseket ugyanúgy hívják.

Az Egyházmegyei Ifjúsági Iroda kiküldte az eseményre összeállított imaanyagot a különböző plébániákra, így minden főesperességben, több helyen is megtartják a szentségimádást csütörtökön, kiemelten pedig: Szatmárnémetiben a Zárda templomban és Nagybányán a Szentháromság templomban este hét órától; Nagykárolyban a Kalazanci Szent József templomban és Máramarosszigeten a Borromeo Szent Károly templomban pedig fél nyolctól. A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúsága így vesz részt az erdélyi magyar többségű egyházmegyékkel közösen kigondolt programban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: