2012-07-20 10:38:58• hírek • Póti Orsolya

Az időskori demenciáról tartanak előadást

Előadásnak ad otthont július 25-én, a Szatmár Egyházmegyei Caritas Szent Pál központja. Barbara Kleissl, a Caritas Szervezet demencia tanácsadója az időskori demencia témájában tart előadást.

Az osztrák szakember előadása szerda este 17.45 órakor kezdődik a Caritas Szent Pál Központban, a Lükő Béla utca 15. szám alatti épületben. Az előadás német nyelven folyik majd román fordítással.

Kleissl több témára osztja fel bemutatóját. Elsőként az idős korról és a demenciáról, mint több síkú változási folyamatról beszél, majd bemutatja az idősödő emberek helyzetét és szociális rendszerét, elmondja véleményét arról, hogy miként lehet alkalmazkodni a radikális változáshoz, végezetül pedig felvázolja az idősek fizikai és mentális leépülés tünetei.

„A demencia egy olyan betegség, ami évek alatt alakul ki, és mélyen érinti úgy az időseket, mint a környezetükben élőket. Az évek múlásával egyre nő a különböző betegségek kialakulásának veszélye, a mentális állapot romlása, az önálló élethez szükséges képességek határai pedig egyre szűkebbek lesznek" - mondja Kreissl asszony a betegségről.

A szakember szerint minél többet tudunk meg erről a problémáról, annál inkább csökken a túlterhelődés veszélye, a kilátástalanság érzése, valamint a tehetetlenség érzése a demenciában szenvedő idős hozzátartozónk ápolásában.

A szervezők szeretettel várnak minden szakembert és érdeklődőt, valamint azokat akik demenciában szenvedő időst gondoznak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: