2012-10-01 16:25:55• hírek • Kocsis Zoltán

Az időseket is várja a Szatmár Megyei Könyvtár

Kiemelt figyelmet szentel a jövőben az időseknek a Szatmár Megyei Könyvtár - ez volt az üzenete a hétfőn, az Idősek Világnapján megrendezett ünnepségen.

Az ENSZ Közgyűlése 1991-ben az Idősek Világnapjává nyilvánította október 1-ét, az Európai Bizottság pedig az Aktív Öregedés és a Generációk Közötti Szolidaritás évének nyilvánította a 2012-es esztendőt. E kettős esemény alkalmából hétfőn délben a Szatmár Megyei Könyvtár multimédia-termében az összegyűltek előtt Angela Campian, az intézmény nemrégiben kinevezett vezetője kijelentette: nyugdíjasklubot hoznak létre annak érdekében, hogy idősek szervezett formában és baráti társaságban élvezhessék a könyvtár nyújtotta szolgáltatásokat.

A klub azon idősek ötlete volt, akik korábban az országos Biblionet program keretein belül elvégezték a számítógép-és internetkezelői képzést. A hétfői események közel tucatnyian vettek részt, akik a végén egy power-pointos bemutatón megtekintették a képzés legjobb, legemlékezetesebb pillanatait.

Akik a következőkben is részt szeretnének majd venni ezen a képzésen, azok hétköznap 9.00 és 12.00 óra között tehetik meg a Szatmár Megyei Könyvtárban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: