2013-09-24 15:12:14• hírek • Szatmár.ro

Az idősekért, nem csak időseknek

Ünnepi szentmisét tartanak szombaton Szatmárnémetiben, az idősek világnapjához kapcsolódva.

Az Egyesült Nemzetek Szövetsége 1991-ben nyilvánította idősek világnapjává október 1-jét. A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye már évek óta szentmisével emlékezik meg e jeles alkalomról, melyre közelről és távolról hívja az időseket. Minden évben várják ugyanakkor, a nekik segítséget nyújtó, őket ellátó, ápoló személyeket, hozzátartozókat is, mindazokat, akik együtt szeretnének imádkozni az idősekért. Az öregség gondolata sokak számára a magánnyal, betegségektől való félelemmel, a lehetőségek beszűkülésével, az erőtlenség gondolatával párosul. Az egyház ezzel szemben az időskor értéktelítettségét mutatja fel, a hitben kiteljesedésre bíztat. Az imában új értelmet nyer az időskor: ha már többre nem is jut az erőből, az ima a kegyelmek kiesdésének forrása lehet.

Az időskorra tisztelettel, az idősekre pedig értékként tekint a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye, amikor szeptember 28-án szombaton a szatmárnémeti székesegyházba hív ünnepi szentmisére. Reggel fél tizenegytől gyónásra nyílik lehetőség, majd tizenegy órától Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök mutatja be a legszentebb áldozatot. A résztvevők teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételek mellett.

Mindazoknak, akiknek nehézséget jelent eljutni a Székesegyházba, a szervezők ingyenes szállítást biztosítanak. Az erre igényt tartó személyeket kérik, hogy szeptember 26-ig jelentkezzenek a Szatmári Római Katolikus Püspökség 0261 714955-ös telefonszámán munkanapokon, reggel nyolc és délután tizenhat óra között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: