2018-10-01 07:27:36• hírek • Közlemény

Az idősekért mutatnak be szentmisét

 

Schönberger Jenő püspök, az idősek világnapjához kapcsolódva szentmisét mutat be szombaton 11 órától a Székesegyházban.

Az Egyesült Nemzetek Szövetsége 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye már évek óta szentmisével emlékezik meg e jeles alkalomról, melyre közelről és távolról hívja egybe az időseket. Minden évben várják ugyanakkor, a nekik segítséget nyújtó, őket ellátó-, ápoló személyeket, hozzátartozókat is, mindazokat, akik együtt szeretnének imádkozni az idősekért.

 

Az öregség gondolata sokak számára a magánnyal, a betegségektől való félelemmel, a lehetőségek beszűkülésével, az erőtlenség gondolatával párosul. Az egyház ezzel szemben az időskor értékeit, lehetőségeit mutatja fel, a hitben való kiteljesedésre bíztat.

 

Idén, a világnaphoz kapcsolódva október 6-án szombaton, 11 órától kerül sor a szatmárnémeti székesegyházban arra a szentmisére, amelyet Schönberger Jenő püspök az idősekért mutat be. Gyónásra már reggel fél tizenegytől lehetőség nyílik, és idén is ingyenes szállítást biztosítanak a szervezők azoknak, akiknek nehézséget jelent eljutni a Székesegyházba. Őket arra kérik, október 3-ig jelezzék igényüket Gáspár Annamária egyházmegyei kórházpasztorációs referensnél a 0743097701-es telefonszámon.

 

Az idősek világnapi szentmisén résztvevők teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételek mellett - ez a gyónást, áldozást és a szükséges imák elmondását követően, az "ideigtartó" büntetések elengedését jelenti.

 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: