2014-09-18 11:21:21• hírek • Szatmar.ro

Keresztény Agora

Másfél éve indult szatmárnémetiben az az előadássorozat, amely a keresztény kérdések iránt érzékeny személyeket igyekszik megérinteni, időről időre előadók révén megvilágítva és kibontva egy-egy érdekes témát. Az eddigi találkozásokat kiemelkedő figyelem kísérte, ez ad lendületet a folytatásra, amely ezután a Keresztény Agora cím alatt lesz.

"Ha az ókori görög világban az agora szó piacteret jelentett, ahol a társadalmi problémák megvitatására gyűltek össze az emberek, rendezvényünk szellemi teret képez és táplálék szeretne lenni minden érdeklődő számára, aki elmélyíteni akarja keresztény identitását, gyarapítani ismereteit vallási, teológiai vagy keresztény társadalmi problémakörből. Az előadássorozat egyben fórum, amely szellemi felfrissülésre és gondolkodásra hív. A rendezvény nyitott bárki számára, felekezeti hovatartozás nélkül" - vallják a szervezők.

Szeptember 20-án délelőtt tizenegy órától Ft. Jakabos Barnabás SJ marosvásárhelyi egyetemi lelkész tart előadást "A jezsuita lelkiség és Ferenc pápa" címmel a Scheffler János Lelkipásztori Központ (Libertăţii tér 20.) második emeleti termében. A belépés ingyenes, a szervező Székesegyház plébánia szeretettel vár minden érdeklődőt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: