2009-06-25 14:10:19• hírek • Gozner Gertrud

Az idősek érdekében

Csütörtöki ülésén a városi tanács jóváhagyta a szatmárhegyi és a szatmárnémeti helyi tanácsok közötti együttműködési megállapodást, amelyet a Casa Satmareana alapítvány idős-gondozói szolgáltatásainak elkezdése érdekében terjesztettek elő.

A június 25.-i városi tanácsülésen került előterjesztésre a két település helyi tanácsai között köttetett megállapodás, miszerint átengednek a Casa Satmareana alapítványnak egy szatmárhegyi ingatlant, és ezzel elősegítenék a Szatmár megyei községben létrehozandó idősgondozó beindítását. Ez azért sürgős, mert az alapítvány minél hamarabb meg kell kezdje a tevékenységét, hogy további pénzeket pályázhasson a szolgáltatás folyamatos működtetése érdekében - magyarázta Ilyés Gyula polgármester.

Amint a polgármester kifejtette, a szatmárhegyi községi tanács birtokában van egy PHARE pénzekből finanszírozott épület, amely jelenleg kihasználatlan. A két tanács az átadott épületben szeretne minél előbb elindítani az európai szintű szolgáltatást azon megyében élő idősek számára, akik folyamatos felügyeletre szorulnak.

Ezek a központok nyugaton már régóta és hatékonyan működnek - tette hozzá a polgármester. A határozat által a szatmárhegyi helyi tanács átengedi az épületet az alapítványnak, hogy ott megkezdhesse a szolgáltatást. Szatmárnémeti holland testvérvárosától, Zutphen-től pedig egy mikrobusz érkezik adományként, amivel az alapítvány az időseket naponta a gondozóba szállíthatja.


Zöld utat kapott a Casa Satmareana szatmárhegyi idősgondozója.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: