2013-03-14 21:15:06• hírek • Kocsis Zoltán

Az időjárás miatt figyelmeztet a prefektúra

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Szatmár megye teljes területére kiadott sárga figyelmeztető kódjelzése következtében Eugeniu Avram prefektus ismét összehívta a veszélyes meteorológiai jelenségekkel foglalkozó operatív csoportot. Az előrejelzések szerint a hétvégéig jelentős mennyiségű eső várható, ami szombatra átcsaphat havas esőbe vagy akár havazásba is.

A március 14-re, csütörtökre összehívott találkozón a prefektus arra kérte az operatív csoport tagjait: valamennyi önkormányzat polgármestereit figyelmeztessék a veszélyre. Mindemellett felszólította az önkormányzatok vezetőit, azonnal jelezzék, ha valami rendkívüli helyzet áll elő.

Felhívta minden érintett figyelmét, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a közúti forgalom a lehetőségekhez képest zavartalanul működjék.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint március 15-én 10-20 óra között megyeszerte jelentős erősségű szélfújásra, széllökésekre lehet számítani. Ezek elérhetik akár az 55-70 km/h-ás sebességet is. Ezzel szemben hegyvidéken a szél erőssége elérheti akár a 90 km/h-át is.

A Bánátban, a Körös-vidéken, Máramarosban és Moldva északi részén valamint a hegyvidékeken havazás, hóvihar is várható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: