2017-09-23 17:06:24• hírek • Kocsis Zoltán

Az időjárás alaposan átírta a mobilitási nap forgatókönyvét

Szakadó esőben esőkabátban állt a Szamos partján  Turos Lóránd. A szenátor láthatóan ideges volt. Ami érthető is: élete első kajakútjára készült. És bizony nem a legideálisabb körülmények között - hogy némi képzavarral éljünk - dobták be a mély vízbe: szombaton ugyanis mindennek elmondható volt az időjárás, csak kedvezőnek nem.

A cudar szeptemberi eső át is írta a mobilitás napjának programját. A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség és a Szamossályi Önkormányzat által szervezett program szerint ugyanis mindkét településről kerékpárosok indultak volna el a Szamos töltésén. Vetésen találkoztak volna és elültettek volna néhány hársfát a református templom kertjében kialakított Emlékezés és Megújulás erdejébe. Majd mindenki ment volna útjára: a szatmáriak Csengerbe az Almafesztiválra, a szamossályiak pedig Szatmárnémetibe.

Szamossályin össze is gyűltek vagy hetvenen...Aztán az időjárás miatt le kellett fújni a túrát – mindkét oldalon.

A kajakosokat azonban nem tántorította el egy kis eső. Nekik aztán mindegy, hogy alulról vagy felülről lesznek vizesek, mondhatnánk. Így hát a mintegy negyedszáz ember beszállt a 13 kajakba és elindult. Soraikban Turos Lóránt szenátorral, aki mindképpen ki akarta próbálni a kajakot.

A terv az volt, hogy átkelnek a határon és meglátogatják a csengeri fesztivált, ám végül nem léphették – kajakozhatták át – a határt.

Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója elárulta, az elmaradt bringatúrát mindenképp be fogják pótolni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: