2012-04-01 10:45:54• hírek • Kocsis Zoltán

Az idő csak az arcokon múlik – fantasztikus Republic-koncert Nagykárolyban

Kicsit szokatlan körülmények közepette, a Freedom Klubban lépett fel szombat este az egyik legismertebb és legsikeresebb magyar rockegyüttes, a Republic. Noha az utóbbi időben mintha kicsit háttérbe szorultak volna, a koncerthelyszín környékén felbukkanó Máramaros vagy Szilágy megyei autók tökéletesen jelezték: a zenekar vonzereje töretlen, a minőségi élő zenére pedig igény van.

A Freedom Klub fél órával a koncert előtt megtelt, a mintegy négyszáz ember lelkesen várta kedvenceiket. A tömött sorokban nagymamáktól unokákig több generáció tagjait is fel lehetett fedezni.

Amint azt minden, magára valamit is adó rockzenekar, némi késéssel indított a Republic is. Nem maradt el a szokásos bevonulás, az Indul a mandula! parancsszó valamint a Neked könnyű  lehet című  sláger. A dal, amely hagyományosan a koncertek nyitódala. A dal, amely a debütáló nagylemez, az Indul a mandula! első dala volt, még 1990-ben.

Ahogy telt az idő, a közönség és a zenekar egyre jobban egymásra talált. Az első extázist a Ne ébressz fel! okozta, amikor Boros hátborzongatóan bársonyos hangját Pataival ketten egy zseniális gitárszólóval fűszerezték meg. Nem ez volt az egyetlen improvizatív elem az est folyamán, a ráadásban a Boros, Patai, Tóth trió már-már hard rockos ütemeket csalt elő a gitárokból. A közönség hatalmas ovációja közepetette.

A másfél órás koncert ráadásában nem maradhattak el az olyan örök slágerek, mint a Rázd meg!, a Repül a bálna vagy a 16 tonna. A végére a szereposztás is felcserélődött: Boros biztatására a közönség a Boldog Születésnappal köszöntötte fel Patai Tamást.

Bódi László, Boros Csaba, Patai Tamás, Tóth Zoltán, Nagy László, Szabó András, Halász Gábor . Egy szóval Republic. Bizony egyikük sem lett fiatalabb az elmúlt húsz év alatt. És azt mindig szomorú látni, hogy bizony a bálványok is öregszenek. Mindez azonban csak látható volt, a legkevésbé sem volt hallható.

Szombat este a nagykárolyi Freedom Klubban őket hallgatva a néhány száz ember egy következtetést bizton levonhatott: ezek a fiúk (ide most egy olyan jelző kellene, amit sajnos vulgárisként szoktak titulálni) tudnak zenélni!

Az idő csak az arcokon múlik

Az idő csak az arcokon múlik

Az idő csak az arcokon múlik

Az idő csak az arcokon múlik

Az idő csak az arcokon múlik

Az idő csak az arcokon múlik

Az idő csak az arcokon múlik

Az idő csak az arcokon múlik

Az idő csak az arcokon múlik

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: