2008-05-14 07:51:46• hírek • István Löchli

Kampány a tanácsülésen

 Egymásnak estek a román pártok a tanácsülésen elhangzó „kampánybeszédek” miatt.

Kisebb botrány tört ki kedden a megyei tanács rendkívüli ülésén, ahol több tanácsost felháborított Valer Mariannak, Gheorghe Ciocan tanácselnök kabinetfőnökének a felszólalása, aki a tanácsosok között foglalt helyet, és kisebb előadást tartott arról, hogy milyen módon tudná rendezni a megye ügyeit.

Számtalan észrevétele mellett többek között kitért a megyei könyvtár helyzetére is. Javaslata szerint a könyvtár átköltözhetne korábban megszűnt Növényvédő Ügynökség székhelyére. Csehi Árpád az RMDSZ megyei szervezetének elnöke szerint, a felvetéssel az a probléma, hogy az említett épület alkalmatlan egy ilyen kiemelt fontosságú intézmény működtetésére. A tanácsülés alatt többen felszólították Gheorghe Ciocant, hogy vonja meg a szót Valer Mariantól, hogy ne a tanácsülésen kampányoljon, azonban ennek nem tett eleget. Ennek következtében Valentin Macec, a PNL megyei tanácsi frakcióvezetője felháborodottan elhagyta a tanácsostermet. Mint mondta, az ülés elvesztette méltóságát azáltal, hogy ilyen fontos kérdésekről kampánybeszédet tart egy olyan személy, aki nem is tanácsos.

A másik érdekes momentuma a gyűlésnek a Gheorghe Ciocan által előterjesztett határozat a kulturális valamint sportesemények támogatására vonatkozóan. Míg a színházi fesztiválra 10 ezer lejt irányoztak elő, addig szó sem esett arról, hogy a színházi dolgozóknak csupán júliusig van biztosítva a fizetése.

- Ezen a tanácsülésen is tisztán látszott, hogy hogyan dolgozik a Megyei Tanács, ugyanis az intézményeknek vannak jó ötleteik, példaképpen egy regionális borverseny támogatása, mely hozzájárulhat a borturizmus fejlődéséhez, továbbá olyan egyesületek finanszírozása, amelyek színvonalas előadásokat és műsorokat akarnak szervezni, köztük a lovasegyesület is. Ugyanakkor teljességgel figyelmen kívül hagyták azt a tényt, hogy a színházi dolgozóknak csak július 30-ig van biztosítva a fizetésük, ami nagy fejetlenséget feltételez - hangoztatta Csehi, aki hozzátette, hogy az érintettek ügyének rendezésére a következő tanácsülésre egy határozattervezetet terjeszt elő az RMDSZ frakciója.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: