2008-07-19 21:52:05• hírek • Józsa János

Az idei Samfest lett az eddigi legjobb

 Egy hete, hogy véget ért az idei Samfest utolsó rendezvénye, mi pedig értékelésre kértük fel a szervezőket.

Számos műfajban, több világsztárral, május 16. és július 22. között zajlott az idei Samfest, amely Erdély egyik legnívósabb zenei rendezvényét hozta.

Az eddigi legjobb és az eddigi legnehezebb volt az idei Samfest - mondta Maria Magdalena Matei, a szervező G. M. Zamfirescu Művelődési Ház referense - nagyon nehéz volt ugyanis összehozni, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi fellépő és ilyen sok műfajban jeleskedő együttes, énekes, zenész forduljon meg Szatmáron. Idén volt ugyanis a legtöbb program és a legtöbb világsztár is városunkban a Samfesten, gondoljunk csak a Crematory és a Lake of Tears együttesekre, vagy Billy Cobham-re és Trilok Gurtu-ra.

A visszajelzések minden oldalról pozitívak, de problémák idén is akadtak. Így például rá kellett jöjjenek a szervezők, hogy a vendéglátói szolgáltatások terén városunknak vannak hiányosságai. Így nem tudjuk még igazán, hogy hogyan is kell viselkedni egy világsztárral és ez a vendéglőben okozott kellemetlenségeket – mondták a szervezők. Jövőre ezen változtatni kell, minthogy azon is el kell gondolkodjanak, hogy mi legyen majd a következő Samfest helyszíne. Az újközpont ugyanis nem felel meg szabadtéri koncertek szervezésére – mondta Maria Matei Magdalena – rossz idő esetén ugyanis olyan örvények alakulnak ki, amelyek a hangtechnikának sem tesznek jót, de a közönségnek sincs hova behúzódnia az eső elől. Ez okozott gondot a dzsessz koncerteken is, ahol épp e miatt nem sokan maradtak, bár nem akármilyen előadók voltak a színpadon.

„Ilyenkor érződik igazán a nyári színház hiánya, de reméljük jövőre meg tudjuk oldani, hogy szabad téren is legyenek a koncertek, de valahogy mégis védekezzünk az eső ellen”- monta el a szervező, akitől megtudtuk továbbá, hogy a fesztivál legsikerültebb részének a rockkoncertek bizonyultak, amelyekre az ország számos részéből jöttek rajongók és így nagy számban vettek részt rajta. A hangosítás végig kiváló volt, ami fontos, hiszen így a zenészek és a közönség együtt elégedettek lehettek, olyan élményt nyújtottak a koncertek, ameit csak ritkán élhetünk át. 

Tervben van továbbá, hogy jövőre nem sűrítik majd ennyire össze a Samfest különböző rendezvényeit, így jobban kidolgozhatják majd az egyes részeket, de már nyáron beszélgetéseket és fórumokat fognak lefolytatni a 2009-es rendezvény körvonalainak további kidolgozásáról. Ezzel kapcsolatban kérik a közönség javaslatait, véleményét is, a contact@casazamfirescu.com E-Mail címre.

J.J.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: