2009-07-28 18:00:27• hírek • Szatmar.ro

Az ezüstérmessel kezd a VSK

A Szatmárnémeti VSK kosarasai a Sepsiszentgyörgy ellen kezdik a következő bajnokságot.

Kedden a Román Kosárlabda-szövetség székházában tartották a román női élvonalbeli kosárlabda bajnokság következő idényének sorsolását, melyből kiderült, hogy a bronzérmes Szatmárnémeti VSK-ra kemény dió, az elmúlt két idény ezüstérmese vár a nyitányon.

A pontvadászatot nem mellékesen új rendszerben bonyolítják le. A mezőnyt földrajzi alapon két nyolcas csoportba osztották, a szatmáriak az észak-nyugati egységbe kerültek.

Az alapszakasz első része október 17.-én kezdődik, az első négy jut majd egy újabb, értelemszerűen nyolcas csoportba, ahol az együttesek magukkal hozzák az egymás elleni eredményeket és csak a másik négyessel mérkőznek meg oda-vissza. Az első négy jut aztán az egyenes kieséses rendszerben megrendezendő rájátszásba.

A sorsolás tehát nem tartogat könnyű kezdést a VSK lányainak, ám Éles Péter menedzser idén is a legjobb négybe várja a gárdát. „Éppen én húztam ki a szentgyörgyieket, de jó is ez így, hamar túlesünk egy erős ellenfélen, és le is győzhetjük őket az elején. A nyolc közé jutás nem lehet gond, és utána szerintem a négy között is ott leszünk."

A csapat egyébként augusztus 3-án kezdi meg a felkészülést az új szezonra, hétfőn már megérkezett Bukarestbe, az új szerzemény, a litván Povilonyte, és tegnap estére várják az Egyesült Államokból Cherrise Grahamet is. a

A VSK mérkőzései,
október 17: VSK-Sepsiszetgyörgy
október 24: Temesvári CSS Bega-VSK
október 31: VSK-Nagyváradi CSM
november 4: Aradi BC ICIM-VSK
november 7: VSK-Kolozsvári U
november 10: Brassói Galactica-VSK
november 14: VSK-Gyulafehérvári U.

A dél-keleti csoport összetétele: Bukaresti Olimpia, Craiovai CSS SCM, Bukaresti Rapid, Sportul Studenţesc, Iaşi-i Poli Municipal, Alexandriai Teleorman, Târgoviştei BC MCM. A Govorai CET visszalépett.



A Szentgyörggyel kezdenek a lányok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: