2010-05-19 07:46:53• hírek • Szatmár.ro

Az évad egyik legjobb előadása a színpadon

Május 19-én, szerdán 19.00 órai kezdettel a Sorompók nélkül színházi fesztivál műsorán az idei évad legjobb rendezéséért UNITER díjat kapott előadást láthatja a szatmári közönség.

A Bukaresti Odeon Színház előadásában a közönség a  William Shakespeare műve alapján íródott Pyramus & Thisbe 4 You című előadást láthatjuk. A darab rendezője Alexandru Dabija, akit 2010-ben az Uniter a legjobb rendezésért járó díjra jelölte. Az előadás időtartama: 1 óra 30 perc

Dabija előadása a konvenció megkérdőjelezésének iskolapéldája, minden jelenete a konvenciót, illetve annak határait feszegeti. Dabija élvezettel veti magát a parodizálásba és kifigurázza a művészetet, ez nála azonban több, mint puszta stilisztikai eszköz. Ürügy a játékra, hiszen ennek a rendezőnek az a célja, hogy szórakozzon, és közben felfedezze, hogy miként válhat a nevetés a színházban a kutatás tárgyává, miként alakítható színház-szociológiai témává, illetve intelligens tömegszórakoztatássá. Tarantino-szerű nevetés, amely az előadás minden jelenetéből buzog.


Pyramus & Thisbe 4 You - jelenet az előadásból

Pyramus & Thisbe 4 You - jelenet az előadásból
Pyramus & Thisbe 4 You - jelenet az előadásból


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: