2014-06-06 17:44:18• hírek • Szatmár.ro

Az év üzlete helyett előzetes letartóztatás

Fejenként 2500 eurót kért a bolgár embercsempész a szírektől - azt ígérte, hogy Németországba viszi őket.

A határrendészet pénteki sajtóközleménye számol be a bolgár embercsempész és a szíriai férfiak esetéről, akiknek végül nem sikerült új életet kezdeniük Németországban. Az egész június 4-én kezdődött, ekkor hajnali 3 óra körül vették észre a Nagykároly közelében szolgálatot teljesítő határrendészek az autót, amely Horea település közelében a román-magyar határ felé tartott.

A törvény emberei ellenőrzés céljából meg akarták állítani a járművet, ami jelzéseik ellenére elhajtott mellettük és folytatta az útját Magyarország felé, majd az országhatár közvetlen közelében megállt. Ott a férfiak kiugrottak az autóból és a felszólítás ellenére sem álltak meg, hanem futva próbáltak menekülni. A határrendészeknek sikerült az autó vezetőjét és két személyt elfogniuk, a magyarországi kollégák pedig fülöncsípték a másik két menekülőt.

Kiderült, hogy az autót a 47 éves bolgár állampolgár, V. Valentin vezette, utasai pedig 26 és 29 év közötti szíriai állampolgárok voltak. A vizsgálatok során kiderült, hogy V. Valentin 2500 eurót kapott volna fejenként az utasoktól, ha biztonságban eljuttatja őket Németországba.

Az embercsempészt előzetes letartóztatásba helyezték, a szíriaiak ellen pedig eljárás indult illegális határátlépés miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: