2018-12-18 13:03:52• hírek • közlemény

Az év utolsó bérletszünetes bábelőadásai

A Brighella Bábtagozat alapításának 15 éves évfordulója alkalmából már több bábtársulat érkezett Szatmárnémetibe, előadással köszönteni a szatmári bábtagozatot és közönségét.

December 22-én a bábszínház kedvelői számára kihagyhatatlan vendég érkezik, Fabók Mancsi Bábszínháza köszöntés mellett ünnepi hangulatot is hoz az Iparosotthon bábszínházi termébe.
 

Szombaton 11 órai kezdettel  A székely menyecske meg az ördög című fesztiváldíjas bábelőadást játszák. Ez a jóízű, forgatagos és fergeteges előadás a 6-10 éves korosztályhoz áll legközelebb. Egyszerre egyszemélyes és sokszereplős bábszínház az, amit Fabók Mariann ebből a székely népmeséből létrehozott. Egyszemélyes, hiszen ő a mesemondó, és ő ad életet valamennyi szereplőnek: a menyecskének és férjének, az ördögnek és az ördög eszén túljáró legénynek, no meg a két királylánynak. De rajtuk kívül képes játékba vonni és néha szereplővé tenni a közönséget is.
 

Szintén szombaton, december 22-én 15 órától az ünnepre való ráhangolódás jegyében rendhagyó betlehemes játékkal várja Fabók Mancsi Bábszínháza a gyerekeket és szüleiket. 

„Egyszer volt, hol nem volt, túl a zord üveghegyeken, még az Óperenciás tenger jégtábláin es túl, éppen ott, ahol a kurta farkú malacka fagyott földet túr, ahol kidőlt kemencének bedőlt oldala es havas volt, s ahol a vénasszony szoknyájának a hetvenhetedik ráncába odafagyott a kicsiny, fehér bolha – ott volt egy mély álomba merült, sötét világ…” Ősi, kincses hagyományokra visszatekintő betlehemes játékunkat bábtáncoltatással, énekmondással és élő dudaszóval ajánljuk a kedves nagyérdemű figyelmébe – írja a Ha betér az Égi Király című előadás kedvcsinálója.
 

A két előadás közötti időt a Brighella Bábtagozat által szervezett adventi ünnepváró kézműves foglalkozás tölti ki. A bábszínészek az elmúlt két hétvégén már tartottak ilyen foglalkozásokat és ez alkalommal is számítanak a szorgos kis kezecskékre.
 

A bábelőadásokra jegyek válthatók az Északi Színház jegyirodájában, illetve az előadás előtt egy órával a helyszínen.


 

 
Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: