2010-11-23 11:07:29• hírek • Szatmar.ro

Az év legfontosabb meccse

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában már több fontos kérdésre is pontos választ kaphatunk, más esetben pedig egyes csapatok azért küzdenek, hogy ezen válaszokat elodázzák. A Bayern München, a Chelsea és a Real Madrid már továbbjutott, a Roma, a Milan, az Arsenal és a Sahtar Donyeck ezt szeretné bebiztosítani, míg Moszkvában ki-ki meccset vív egymással a Szpartak és a Marseille.

Az E csoportban a Kolozsvári CFR szintén ki-ki meccset vív Bázelben a svájci bajnok ellen. A román bajnoknak egy győzelem biztos Európa-ligás továbbjutást érne, míg egy döntetlen az utolsó körre halasztaná a választ. Amennyiben viszont a hazaiak két gólos különbséggel nyerni tudnak, akkor a vasutasoknak nem marad csak a negyedik hely. Érdekesség, hogy a Basel a bajnokságban eddig három vereséget szenvedett, ezek közül kettőt hazai pályán és mindkét alkalommal komoly különbséggel maradtak alul Thorsten Fink tanítványai: augusztus közepén 4-1-re kaptak ki a Luzerntől, a legutóbbi etapban pedig 3-1-re a Thuntól. A BL-ben két vereség a mérlegük St.Jakob-parkban (1-2 a Bayern, 2-3 a Roma ellen), ami azt jelenti, hogy a támadójátékuk jól működik, ám a védelemben gondjaik vannak.


Kolozsváron a CFR tudott, de Bázelben jóval nehezebb dolga lesz fotó: cfr1907.ro
Kolozsváron a CFR nyerni tudott, de Bázelben jóval nehezebb dolga lesz fotó: cfr1907.ro


„A szezon legfontosabb meccse ez, élet-halál meccs. Ha nem érünk el egy jó eredményt, akkor ez a hajó elúszott, akkor már nincs mikor javítanunk. Egy gól nélküli döntetlen is jó eredmény lehet számunkra", nyilatkozta a meccs előtt Sorin Cartu, az erdélyiek mestere. Aki nem számíthat a régóta a maródiak listáján lévő Y.Koné és Muresan mellett de Zerbire sem, aki fáradtságra panaszkodott és így kimaradt a keretből. Amíg a bázeliek másodikok a bajnokságban, két ponttal lemaradva a Luzern mögött, addig a CFR tíz egységnyi mínusszal csak a nyolcadik helyet foglalják el, így az európai kupatavasz jelentősen javítaná a szezon megítélését, ugyanakkor ez plusz terhet is rak a játékosokra.

A csoport másik meccsén a továbbjutást már bebiztosító Bayern München a Romához látogat: a bajoroknak egy vereség esetén is a kezükben van az csoportelsőség, míg az olaszoknak győzniük kell, ha nyugodtan akarnak majd Kolozsvárra utazni. A hazaiak nem számíthatnak Riise, Taddei, de Rossi, Perrotta és Okaka játékára, míg a vendégeknél Robben, Olic és Klose továbbra sem bevethető, ott lehet viszont a pályán Ribery.

Az est egyik legérdekesebb meccsét Moszkvában játsszák, ahol a Szpartak az Olympique Marseille-t fogadja. Mivel az oroszok nyerni tudtak a Földközi-tenger partján, lépéselőnyben vannak, hiába van mindkét gárdának hat pontja. Amennyiben azonban a franciák minimum két gólt rúgva nyerni tudnak, akkor belőtték magukat a nyolcaddöntőkbe.

Az F csoport másik meccsén a bajnokságban botladozó Chelsea (utolsó négy bajnokijukból hármat elveszítettek és csak egy gólt rúgtak) a mezőny leggyengébb csapatát, a szlovák Zsolnát fogadja: bár Ancelotti olyan meghatározó embereire nem számíthat, mint Terry, Lampard vagy Benajun, a már továbbjutott londoniaknak önbizalmuk szempontjából mindenképpen szükségük van egy kis sikerélményre.

A G csoportban a Real Madrid már továbbjutott és könnyen lehet, hogy José Mourinho fiai már a hétfői, Barcelona elleni derbire koncentrálnak az Ajax otthonában. Az is elképzelhető, hogy a madridiak pihentetnek is egy-két embert, ami kedvezhet a hollandoknak, akiknek nyerniük kéne, hogy tartsák a lépést a Milannal.


Az Ajax drukkerei sokat várnak Suareztől fotó: ajax.nl
Az Ajax drukkerei sokat várnak Suareztől fotó: ajax.nl


A csoport másik találkozóján a bombaformában lévő Milan (utóbbi nyolc bajnokijából hetet megnyert) az utolsó szalmaszálban kapaszkodó Auxerre-hez látogat. A taljánoknál egy sor hiányzó (Antonini, Oddo, Pirlo, Pato, Inzaghi) nehezíti Massimiliano Allegri dolgát, ám a találkozó legfontosabb kérdése, hogy a franciák mennyire tudják hatástalanítani az utóbbi hat bajnoki öt gólt szerző Ibrahimovicot.

Végezetül a H csoportban egy furcsa rangadóra kerül sor: bár az Arsenal az első fordulóban 6-0-ával küldte haza a Bragát, a portugálok idő közben felszívták magukat és egy bravúrgyőzelemmel pontszámban befoghatják a londoniakat. Jó hír viszont az „ágyúsok" szurkolóinak, hogy sérültjeik nagy része felépült, így Arsene Wenger szinte a legjobb csapatot küldheti pályára.

A csoport másik meccsén a Partizán Belgrád utolsó komoly esélyét szeretné kihasználni arra, hogy legalább pontot szerezzen a BL-ben. Mircea Lucescu és Razvan Rat Sahtar Donyeckjével szemben azonban nem lesz könnyű dolguk a szerbeknek, mivel az ukránok egy győzelemmel bebiztosíthatják továbbjutásukat.

Eredmények:
E csoport:

Basel - Kolozsvári CFR 21.45 TVR1
Roma - Bayern München 21.45

F csoport:
Szpartak Moszkva - Olympique Marseille 19.30 DigiSport.hu
Chelsea - Zsolna
G csoport:
Ajax - Real Madrid 21.45 TV2
Auxerre - Milan 21.45 DigiSport.hu

H csoport:
Braga - Arsenal 21.45
Partizan Belgrád - Sahtar Donyeck 21.45

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: