2019-08-01 10:11:28• hírek • Bede Emőke

Az év első hét hónapjában közel 50 ezer utas fordult meg a szatmári reptéren

Számottevően megugrott azon utasok száma, akik 2019-ben a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőteret választották indulási vagy érkezési helyül az utazásaikhoz, legalábbis erre enged következtetni a légi kikötő legfrissebb, féléves összesítése.

Csak júliusban 9851 személy utazott a szatmári reptérről induló vagy ide érkező vasmadarakkal, mely a tavalyi évhez viszonyítva mintegy 38,35 százalékos emelkedést jelent, 2017-hez képest pedig nem kevesebb mint 78,94 százalékosat. A rövid beszámolóból kiderült, az év első hat hónapjában összesen 39 399-en szálltak le és fel a reptéren, a júliusi adatokkal együttvéve pedig az idei utaslétszám elérte a 49 250-et.


Városunk repülőteréről jelenleg Bukarest, Konstanca és London velé indulnak vasmadarak, azonban az nem titok, hogy folyamatosan mennek az egyeztetések további célállomások beiktatásáról is. Példának okáért májusban a Német Demokrata Fórum meghívására Szatmárnémetibe érkezett egy, a németországi Darmstadt-Dieburg járást képviselő küldöttség. A látogatás egy találkozóval indult, ahol a Rosemarie Lück által vezetett csoport először a frakció tagjaival, illetve a megyei és városi elöljárókkal találkozott. Ennek során az üzleti szféra fejlesztéséről, a fiatalok szakmai képzéséről, az infrastruktúráról is egyeztettek, de nem maradt ki a repülőtér helyzete sem a megbeszélésből. A felek többek között egy Szatmárnémetit és Frankfurtot közvetlenül összekötő járat megvalósítási lehetőségeiről is egyeztettek, de ennek részleteiről további információt egyelőre nem hoztak nyilvánosságra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: