2011-05-07 12:26:23• hírek • MTI

Az európai szövetség Blattert támogatja

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) arra bíztatja 53 tagszervezetét, hogy Joseph Blattert támogassa a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöki posztjáért folyó küzdelemben.

Michel Platini UEFA-elnök és a szövetség irányítói pénteken keltezett levelükben egységesen támogatták Blatter megválasztását és "nyomatékosan" azt ajánlották a tagszövetségeknek, hogy hasonlóan cselekedjenek.
A június 1-jén sorra kerülő elnökválasztáson a FIFA-t 1998 óta irányító Blatter Mohamed Bin Hammammal, az ázsiai szövetség első emberével küzd majd meg.

A Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) vasárnap jelentette be, hogy egységesen Blattert támogatja, míg az Észak- és Közép-Amerikát, illetve a Karibi térséget tömörítő labdarúgó szövetség (CONCACAF) még nem döntött arról, melyik jelölt mellé áll.

Ugyanakkor a Kelet-ázsiai Labdarúgó Szövetség (EAFF) Mohamed Bin Hammamot támogatja és a dél-ázsiai futballszövetség (SAFF) - bár hivatalosan nem fogalmazta meg - gyakorlatilag szintén a katari sportvezetőt részesíti előnyben.
A svájci sportdiplomata negyedik elnöki ciklusára készül, míg kihívója a FIFA történetének első ázsiai vezetője lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: