2014-07-14 14:08:46• hírek • Kocsis Zoltán

Az etnikai kisebbségek képviselői között toboroz a rendőrség

Augusztus első teljes hetében hét Szatmár megyei diák vehet részt a Kolozsváron, a Septimiu Muresan Rendőrtiszt-képző Iskola által szervezett táborban. A program lényege, hogy az etnikai kisebbségekhez tartozó X-XI. osztályos tanulók soraiban népszerűsítsék a rendőri hivatást.

Az Etnokulturális Sokszínűség Forráskozpont és a tiszti főiskola immár negyedik alkalommal hirdette meg idén a „Megvalósítható küldetés - Egyenlő Esélyek a karrierépítésben" elnevezésű programját. Ennek célja, hogy különböző akciókkal népszerűsítsék a rendőri hivatást az etnikai kisebbségek köreiben. Az idei programban hat megye vesz részt - Szatmár mellett Kolozs, Bihar, Brassó, Kovászna, Hargita és Maros.

Szatmár megyében hat oktatási intézmény - a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Református Gimnázium, a Hám János Római Katolikus teológiai Líceum, A Johann Ettinger Német Elméleti Líceum, a Traian Vuia Műszaki Líceum, valamint a Nagykárolyi Elméleti Líceum - 760 diákja vett részt a programban. A célközönségnek számító X-XI. osztályos fiatalok betekintést nyerhettek a rendőri munka különböző aspektusaiba, megismerkedhettek a felvételi követelményeivel.

A résztvevő diákok közül 21-en jelezték, részt kívánnak venni a kolozsvári táborban, közülük hetet választottak ki a szakemberek: Gáll Zoltán a Református Gimnázium, Gecző Botond és Heindrich Gábor a Hám János, Szendrey Pál és Szilveszter Emese a Kölcsey, Tar Bettina pedig a Nagykárolyi Elméleti Líceum diákja. Arra az esetre, ha valami nem kívánatos esemény közbejönne, és valamelyik diák nem tudna részt venni a táborban, a rendőrség két tartalékot is kijelölt: Gál Richárd és Heveli Anett egyaránt a Nagykárolyi Elméleti Líceum diákjai.

A tábort augusztus 4-8. között szervezik meg Kolozsváron. Ennek keretein belül a fiatalok meglátogathatják a helyi rendőrkapitányságot, tesztelhetik adottságaikat és különböző bemutatók szemtanúi lehetnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: