2007-06-20 23:36:40• hírek • Szatmar.ro

Nehéz tételek

kepessegvizsga Harmadik vizsgájukat írták meg június 20-án, szerdán az általános iskola nyolcadik osztályát befejező diákok.

Harmadik vizsgájukat írták meg június 20-án, szerdán az általános iskola nyolcadik osztályát befejező diákok. A képességfelmérő vizsga keretein belül most a matematikából kellett bizonyítaniuk, s mint a részvevő diákok elmondásából kiderült: valóban bizonyítani kellett, hiszen a tétel nem volt a legkönnyebb. A megyében a matematika teszten a 3542 beiratkozott  diák közül 3469 tanuló vett részt, ebből 755 magyar tagozatos.

A vizsgáztatás az ország több mint ezer vizsgaközpontjában 21.-én folytatódik,  amikor  földrajzból vagy  történelemből fognak vizsgázni a diákok. A képességfelmérő nagyban meghatározza az általános iskolát végzettek sorsát, hiszen az V.-VIII. osztályban elért tanulmányi átlag 50 százalékban, a vizsgán elért eredmény pedig szintén 50 szézalékban határozza majd meg, hogy a sokak által vitatott számítógépes elosztás során a diák líceumban vagy szakközépiskolában folytathatja tanulmányait. A hamarosan befejeződő képességfelmérés eredményeit június 24-én, 16 óráig fogják kifüggeszteni a vizsgaközpontokban.

kepessegvizsga02

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: