2007-07-02 14:25:58• hírek • István Löchli

Könnyű tételek

 Nagy örömmel fogadták a diákok a magyar tételsort – könnyű volt a vizsga. 

Véget ért az anyanyelvi érettségi vizsga, melyre megyeszerte 662 diák iratkozott be. Magyarból 582 és németből pedig 80 diák vizsgázott. A Kölcsey Ferenc Főgimnázium előtt a vizsgáról kijövő diákok mind nagy örömmel újságolták, könnyű volt a vizsga, minden tételhez tudtak valamit írni.

 

A magyar érettségi írásbelin a diákok a 54-es tételt kellett kidolgozzák. Ennek a tételsornak első pontjában Radnóti Miklós: Elégia című versét elemezték. A második tételben a diákoknak egy monológot kellett írjanak, végezetül a harmadik tételben egy XX. századi drámát kellett értékeljenek. A vizsgalapon fel volt tüntetve példaképpen Örkény István: Tóték, valamint Sütő András: Egy lócsiszár virágvasárnapja című műve, melyet nagy örömmel fogadtak az érettségizők. Mikita József és Soós Ferenc a Hám János Római Katolikus iskolaközpont végzős diákjai a Szatmár.ro-nak elmondták, mindenki örült ennek a tételsornak, hiszen ahhoz, hogy valaki legalább egy átmenőt kaphasson, elegendő volt az alapismeret is.

A diákok továbbá elmondták, sajnos a román írásbeli vizsga rettentően nehéz volt, ugyanis egy olyan tételt kaptak, melyet csak egy órában oktatnak. A tanárok se fektettek nagyobb hangsúlyt arra a tételre, így sokan alig tudtak valamit írni a román érettségi vizsgán. 

A következőkben a humán szakos diákok Románia földrajzából vagy történelméből érettségiznek, a reál szakosok pedig matematikából, kémiából, fizikából vagy biológiából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: