2007-08-10 17:43:04• hírek • Kis Csilla

Izomépítő ételek

izmok Milyen természetes étkeket ehetnénk, amik építik izmainkat?

Szeretném izmaimat erősíteni, építeni, de nem akarok egy „testkultuszos sztár” lenni, és táplálék kiegészítőket, tömegnövelőket fogyasztani. Milyen természetes étkeket ehetnék, amik építik izmaimat?

Mivel a fogyókúra mellett sok hölgy is izmainak építését tűzi ki célul, így a helyes táplálkozási rendet most közreadjuk. A hölgyek számára különösen, de a férfiaknak is fontos emellett a táplálkozás mellett is a csontrendszert is építő, kalciumot, foszfort és D vitamint tartalmazó étkek fogyasztása.

A magnézium és az izmok
Az izomzatunk tartja és mozgatja a gerincoszlopot és az egész testet. Azoknak, akik elkezdenek mozogni, mindenképpen más felépítésű táplálékra van szükségük, mivel a zsírok elégnek, az izmok erősödnek, nő az állóképesség. Az izmok és idegek működéséhez elengedhetetlenül szükséges a magnézium. Ezt bátran bevihetjük a szervezetünkbe tabletta formájában is, mivel ekkora mennyiségben egyetlen természetes étel sem tartalmazza. Ha az izmok már erősek a magnézium bevitel ritkítható.

Natúr forrásból - megfelelő ételeket
Természetesen a teljes kiőrlésű gabonafélék, az olajos magvak, mint a dió, a mogyoró és a hántolt szotyi igen sok magnéziumot tartalmaznak. Rostot, növényi fehérjét és magnéziumot is tartalmaz a legtöbb hüvelyes termés, a csicseriborsó különösen ajánlott, hiszen újdonságot visz a táplálkozásba. Mivel az izmokat – mint már írtuk – a csontrendszerrel együtt érdemes kezelni, így a fehérje bevitelről a szárnyasok de főleg a halételek, a tejtermékek és a szójás ételek adják meg. A szójára néhányan allergiásak, ők ezzel óvatosan bánjanak. A fehérjék segítenek az izmok építésében, a rostok alkotóelemei, és erősítik is az izmokat. Naponta ajánlott növelni a C-vitamin adagot, természetesen az elsődleges vitamin források a gyümölcsök, de ez is olyan, mint a magnézium. Egy frissen átalakuló „átépülő” test számára sok kell belőle így bátran bevihetünk tabletta formájában, mert természetes formájában nem tudunk annyit juttatni a szervezetbe amennyire ebben az aktív időszakban szükséges volna.

Halak és az ómega-3
A halételeket nem véletlenül ajánlottam és emeltem ki a sportoló táplálkozásában! A hering a lazac, és a zsírosabb tengeri halak talán nagyobb arányban, de a hazánkban kapható folyami vagy tavi halak is tartalmaznak ómega -3 zsírsavakat is. Ez az esszenciális zsírsav elengedhetetlenül fontos a sejtek működéséhez és az izmok építéséhez. Aki egyáltalán nem fogyaszt húst, vagy halat, az halolaj kapszulával helyettesítheti.

A testtömeget befolyásoló szerek közül érdemes kiválogatni azokat amik főleg a fenti szabályok szerint kerültek összeállításra, ezekből sem mindegyik csupa mesterséges anyagból van. Olvassuk el az összetételről szóló részt és válasszunk bátran ezek közül is. Természetesen ezeket akkor célszerű fogyasztani, ha sportolunk is mellette. A táplálékkiegészítők mellett én felhívnám a figyelmet arra is, hogy az izmok terhelése mellett egy jó minőségű izomlazító kenőcsre is szükség lehet. Sokféle van ebből is a piacon, próbáljuk ki nekünk melyik válik be legjobban. harmonet

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: