2020-07-04 09:36:32• hírek • Szatmár.ro

Az eső miatt csak fél órát tartott a pénteki koncert

Eső szakította félbe pénteken a szatmári filharmonikusok nagykárolyi szabadtéri koncertjét: a jelenlévők így is tapssal jutalmazták a fellépőket.

Az esemény helyszíne a kastélykert volt, a rendezvény házigazdái pedig a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság, a Nagykárolyi Művelődési Központ és a Gróf Károlyi Idegenforgalmat-népszerűsítő Központ munkatársai.

Az érkezők kellemes koncertre számítottak, hiszen az előre beharangozott program remek szerzeményeket ígért, bár az egyre gyülekező esőfelhők némi aggodalomra azért okot adtak.

A fellépők, a szatmárnémeti Philharmonic Brass formációja, Pitic Claudiu – kürt, Saveschi Ciprian – trombita, Lăpteanu Viorel – trombita, Gheorghiță Radion – harsona közreműködésével, valamint a Szatmárnémeti „Dinu Lipatti” Filharmónia, Incze Róbert, Nagy Krisztina és Lukács Zsolt által alkotott klarinéttriója változatos programmal készültek, viszont mindössze fél órát játszhattak a művészek, miután felhőszakadás miatt kénytelenek voltak abbahagyni a muzsikálást.

A tervezett program olyan műveket sorakoztatott fel, mint Purcell, Händel, Anonymous, Telemann különböző szerzeményei, illetve műsorra tervezték Ludwig van Beethoven: Klarinéttrió, Op. 87 és Peter Gunn Theme - From Blues Brothers – Rawhide zeneműveket.

Mivel az időjárás közbeszólt, nem lehetett teljes az élmény, de így is hálásan tapsolt a közönség a bosszankodó művészeknek.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: