2011-02-21 08:37:33• hírek • Szatmár.ro

Esküvői lázban a királyi család

Nagyvonalú gesztussal korábbi szerelmeit is meghívta áprilisi esküvőjére Vilmos brit trónörökös és menyasszonya, Kate Middleton.

Hivatalos bejelentés szerint a hercegi pár összesen 1900 meghívót postázott, de az udvar egyelőre nem fedte fel, hogy kik azok a szerencsések, akik jelen lehetnek az ősi Westminster apátságban, illetve a szertartás utáni, tánccal egybekötött fogadáson a Buckingham-palotában.
A The Sunday Times című vezető konzervatív vasárnapi brit lapnak udvari bennfentesek azonban megsúgták, hogy a meghívottak között van Vilmos herceg két korábbi barátnője, Jessica "Jecca" Craig és Olivia Hunt, Kate pedig egykori kedvesének, Ruper Finchnek küldött meghívót.

Vilmos egykori szerelmei közül a brit bulvársajtó korabeli beszámolói szerint elsősorban Jeccának, a Kenyában élő szőke szépségnek lettek volna esélyei komolyabb románcra a herceggel, de aztán ez a kapcsolat valahogy mégis kihűlt.
Rupert Finch akkoriban járt Kate-tel, amikor a későbbi hercegi menyasszony - Vilmos évfolyamtársként - megkezdte tanulmányait a skóciai St. Andrews egyetemén. A jómódú, felső középosztálybeli angol polgárcsaládból származó Kate Middleton annak idején állítólag vissza is utasította a herceg ismerkedési kísérleteit - egy ideig.

A The Sunday Times forrásai szerint "háromszintű" meghívási rendszer mutatja majd, hogy a vendégek közül ki áll a legközelebb a trónörökösi párhoz. Az 1900 meghívott közül 1300 csak az apátságbeli ceremónián lesz jelen, hatszázat közülük meginvitáltak a Buckingham-palotában rendezendő délutáni fogadásra is, az esti, bensőségesebb díszvacsorára azonban, amelyet Károly walesi herceg, Vilmos édesapja rendez az ifjú pár tiszteletére, már "csak" háromszázan ülnek majd az asztalok mellett.

A meghívottak kiléténél valószínűleg érdekesebb, hogy kik maradtak le valamelyik - vagy éppen mindegyik - vendéglistáról.
A menyasszony édesanyjának testvére, Gary Goldsmith például csak a Westminster apátságba kapott meghívót, a fogadásra és a vacsorása már nem. Az Ibizán élő nagybácsiról a brit bulvársajtó ugyanis két éve kiderítette, hogy kannabiszféléket, sőt kemény kokaint is forgalmaz, és a szexiparban is otthonosan mozog.

Sarah Ferguson, mindenki "Fergie"-je, Vilmos nagynénje - András yorki hercegnek, Károly trónörökös öccsének, II. Erzsébet királynő másodszülött fiának egykori felesége - az apátságban sem lesz jelen, őt az összes vendéglistáról lehagyták, ami komoly feltűnést kelt a brit sajtóban, annál is inkább, mivel András és Fergie két leánya, Beatrix és Eugénia hercegnő az összes rendezvényre hivatalos.


Kate és William, a figyelem középpontjában
Kate és William, a figyelem középpontjában


Fergie talán még feketébb báránya Vilmos családjának, mint a drogban és fizetős szexben utazó ibizai nagybácsi a menyasszonyi famíliának. Sarah Ferguson költekező életmódjával, több millió fontos adósságaival folyamatosan tele van a brit bulvársajtó, és néhány éve komoly botrányt kavart, hogy - anyagi gondjain enyhítendő - állítólag súlyos fonttízezrek ellenében ajánlott "hozzáférést" a brit üzleti szféra utazó nagyköveteként tevékenykedő exférjéhez magukat üzletembernek álcázó újságíróknak.

Udvari körökben nem felejtették el azokat a másfél évtizeddel ezelőtti bulvárfotókat sem, amelyeken a hiányos öltözetű Fergie lábujjait pénzügyi tanácsadója csókolgatja egy tengerparti hancúrozás során.
Az esküvőre meghívott külföldi előkelőségek listáján nincs rajta Barack Obama amerikai elnök neve sem, de természetesen egészen más okokból. Obamát a brit udvari protokoll hagyományai szerint akkor hívták volna meg, ha Vilmos az első helyen állna a trónutódlási sorban, a herceg azonban jelenleg a második, édesapja, Károly trónörökös után.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: