2011-09-17 11:59:21• hírek • MTI

Az esküvő fellendítette a zafír iránti keresletet

A menyasszony - korábban Diana hercegnő által viselt - gyűrűjének köve helyi kereskedők szerint az ázsiai szigetországból származik.
A menyasszony - korábban Diana hercegnő által viselt - gyűrűjének köve helyi kereskedők szerint az ázsiai szigetországból származik.

Erősen nőtt a Srí Lanka-i kék zafír iránti kereslet Vilmos brit herceg és Kate Middleton esküvője óta.

A menyasszony - korábban Diana hercegnő által viselt - gyűrűjének köve helyi kereskedők szerint az ázsiai szigetországból származik. Talán ez is közrejátszott abban, hogy az év első felében a Srí Lanka-i drágakőexport 35 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában mért kivitelt, összesen 48 millió dollár értékben került el a szigetről drágakő - írta internetes oldalán a BBC brit közszolgálati adó.

Egy átlagos zafír 17 ezer dollárt kóstál grammonként, mivel a drágakövet igen nehéz bányászni. Srí Lankáról elsősorban rubint és a macskaszemként is ismert ceyloni zafírt exportálnak. Utóbbiból a kék színű a legkedveltebb, de a sárga és a rózsaszín is népszerű.

Az ázsiai szigetország drágakő- és ékszertársasága szerint kétség sem fér ahhoz, hogy Kate Middleton gyűrűjének köve Srí Lankáról került el több mint három évszázada. A brit királyi család ékszerésze a Garrard azonban az év elején nem akart tájékoztatással szolgálni arról, honnan származik a kő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: