2012-01-21 12:23:19• hírek • Szatmar.ro

Az esélytelenek nyugalmával Bákóban

Miközben a kézilabda rajongók csodálhatják a magyar férfi válogatott a szerbiai Európa-bajnokságon nyújtott pazar teljesítményét, a román Nemzeti Ligában kezdetét veszi a tavaszi szezon. A Szatmárnémeti VSK egy pokolian nehéz összecsapással kezdi az új évet: a Bákó otthonában lép pályára szombat délután 18.00 órai kezdettel.

Palkó János és Nicolae Istrate legényeinek vajmi kevés esélye van a pontszerzésre a moldvai városban. A Bákó ugyanis az eddig hibátlan Konstanca mögött a második helyen áll a bajnoki tabellán, öt ponttal megelőzve a harmadik Székelyudvarhelyt.

Mindemellett a VSK háza táján sem volt minden a legnagyobb rendben az utóbbi hetekben: Devid Munea panaszt tette a Román Kézilabda Szövetségnél, mondván, hogy nem kapta meg időben a fizetését. A szatmári klub ennek következtében úgy döntött, nem tart igényt a játékos szolgálataira, aki a hírek szerint a Tordába tart.

Nincs ott a Bákóba utazott keretben Ghita Mateas sem, aki betegség miatt maradt távolt. „A Bákó egy nagyon jó csapat, az esélytelenek nyugalmával lépünk pályára, és egy minél jobb teljesítményt szeretnénk nyújtani. Számunkra a következő fordulóbeli, Temesvár elleni hazai összecsapás a legfontosabb, mivel a Bega-parti alakulat erősödött a szünetben", mondta Palkó a meccs előtt.

A mostani és a következő fordulóbeli, Temesvár elleni bajnoki még az odavágókhoz tartoznak. A válogatott meccsei miatt a szokottnál nagyobb volt a bajnoki szünet - mindhiába, mert Románia kikapott Fehéroroszországtól és még a világbajnoki pótselejtezőkre sem tudta kvalifikálni magát.

Nemzeti Liga, 12. forduló, szombat:
Bákói Ştiinţa-Szatmárnémeti VSK
Székelyudvarhelyi HC-Kolozsvári U Transilvania
Suceavai Bucovina-Ploieşti CSM
Temesvári Poli-Konstancai HCM
Vasárnap: Bukaresti CSM-Steaua
Krassó-Szörényi UCM HC-Tordai Potaisa.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: