2010-05-03 12:44:03• hírek • Szatmar.ro

Az esélytelenek nyugalmával

A VSK az elődöntő első meccsén a meggyengült Targovistével csap össze.

Véget ért az alapszakasz a román női kosárlabda bajnokságban, hétfőtől pedig máris kezdetét veszi a rájátszás, amelyben szerencsére a Szatmárnémeti VSK is érintett.

A tavaly újoncként a harmadik helyen végző alakulat ezúttal is kivívta magának a jogot, hogy ott legyen a legjobb négy között: alapszakaszbeli negyedik helyének köszönhetően pedig a „listavezető" és címvédő Targovistével mérheti össze erejét a két győzelemig tartó elődöntőben.

Az első találkozóra hétfőn a Dambovita megyei városban kerül sor 17 órai kezdettel. Érdekességképpen, a VSK Sinaiáig vonattal utazott, a hátralévő utat pedig a vendéglátó csapat buszával tette meg.

A találkozó és a párosítás egyértelmű esélyese a Targoviste. Nem csak az alapszakaszban vagy a tavalyi idényben elért helyezések miatt. A két gárda idén eddig háromszor találkozott egymással, mindannyiszor a címvédő nyert, összesítésben majd 100 ponttal dobva többet (277-183) ellenfelénél. Idegenben és semleges pályán (a Román Kupa döntőjét Bukarestben rendezték) a VSK kétszer is komolyan belefutott a késbe (43-74 illetve 103-56 oda), míg hazai pályán is csak egy félidő erejéig állták a sarat a lányok (84-100).


Bravúr lenne a továbbjutás a Targoviste ellen
Bravúr lenne a továbbjutás a Targoviste ellen


Jó hír ugyanakkor a szatmáriaknak, hogy a Targoviste a rájátszásban nem számíthat legnagyobb sztárjára, az amerikai Tina Thompsonra, akinek lejárt a szerződése és visszatért az államokba. Catalin Tanase csapata persze nélküle sem gyenge, de egy kétszeres olimpiai bajnok hiányát minden csapat megérzi.

Ezzel szemben Dan Fleseriu valamennyi tanítványára számíthat, még akkor is, ha néhányan kisebb sérüléssel szenvednek, tudtuk meg Éles Péter menedzsertől, aki hozzátette, csapata számára a reális cél a harmadik hely. „Mi az esélytelenek nyugalmával készülhettünk, a lányok egész héten igen nagy kedvvel edzettek. Nem adjuk fel a párharcot, de azzal mindenki tisztában van, hogy számunkra a kisdöntőbe jutás, és ott a bronzérem megszerzése a reális cél".

A másik ágon Sepsiszentgyörgy az Aradot fogadja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: