2011-02-23 15:02:15• hírek • Szatmár.ro

Az erőszakmentességet hirdetik

Körbe jár a Szatmár megyei tanintézményekben az erőszakmentesség stafétája: szerdán délelőtt tíztől a kölcseysek adták át az üzenetet a refiseknek.

Sajnos gyakori jelenség a diákság körében az erőszak, mely nagymértékben befolyásolja mindennapjaikat, hiszen ezekben az években a legtöbb időt a tanintézeteikben töltik el. A legtöbbet az erőszak visszaszorításáért maga a diákság tehet.
Ezért „Le az iskolán belüli erőszakkal!" címmel február 25.-ig tart a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség erőszak elleni kampánya, melynek keretében az erőszakmentesség stafétája is körbejárja az iskolákat.

Szerdán délelőtt tíz órakor a Református Gimnázium dísztermében adták át a gimnazistáknak agresszió-ellenes üzenetüket a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulói. A főgimnázium diákjai és iskolapszichológusuk, Mészáros Tünde üzenetükben kifejtették, hogy sajnos egyre inkább terjed az agresszió az iskolapadokban, amely ellen mindenképp tenni kell.

„Értékválságban vannak a fiatalok. A megalázás, a megfélemlítés mindennapos, ezek ellen pedig türelemmel és odafigyeléssel kell tenni" - mondták a Kölcseysek. A staféta átadása után pedig a Református Gimnázium iskolapszichológusa, Botos Imola tartott előadást a fiataloknak arról, hogy mi kell ahhoz, hogy jó kapcsolatban legyenek a fiatalok egymással.
„A kommunikáció, az odafigyelés és a tolerancia elengedhetetlen" - hangsúlyozta az iskola pszichológusa.


A Református Gimnázium dísztermében adták át a stafétát
A Református Gimnázium dísztermében adták át a stafétát


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: