2020-07-18 10:31:54• hírek • Szatmár.ro

Az érkező eső ellenére is nagyot szólt a nagykárolyi dobosok koncertje

Az esős időjárás sem szegte kedvét a zenei csemege után vágyakozó közönségnek péntek délután Nagykárolyban: szép számban voltak kíváncsiak a helyi dobosok és ütőhangszer-művészek koncertjére.

Pénteken 18 órától a Károlyi-kastély bejárata előtt sokan gyűltek össze, hogy befogadói legyenek annak a dobparádénak, melyet egy vegyes korosztályú helyi dobos csapat készült bemutatni.

A kilenc dobost és ütőhangszer-művészt számláló csapatot olyan nevek alkották, mint Varga Máté, Binder Sándor, Blăjian János, Cosma Daniel, Georgescu Marius, Gindele Gábor, Gindele Zoltán, Pap Cătălin, és prof. Szűcs József, illetve Vinkler Rolland gitárral, míg Molnar Nicolae basszusgitárral színesítette a koncert repertoárját.

A koncert programját némiképp felborította az érkező eső, így a zenészek mindössze egy részét játszhatták el annak, amivel készültek erre az eseményre. Minden dobos két-két produkcióval készült, előbb egy improvizációs dobjátékot kellett volna bemutatniuk, majd választás szerint gitárkíséretre, vagy negatívra játszották volna a ritmust, viszont az egyre inkább gyülekező esőfelhők miatt a szervezők úgy döntöttek az i improvizációs rész kimarad a koncertből.

A két órásra tervezett show-t sajnos egy bő óra elteltével így is meg kellett szakítani, hiszen a gyülekező esőfelhők adott ponton ontani kezdték a hűvös csapadékot, amely sem a hangszereknek, sem pedig a technikának nem kedvezett, résztvevők egészségéről nem is beszélve.

Szerencsére a dobosok többsége megmutathatta mivel készült, viszont a koncert végére tervezett jam-session így már nem fért bele a programba. A közönség ezzel együtt pazar élményeket élhetett át, hiszen a koncert közben létrejött lüktetés okozta energiák a nézők lelkéig hatoltak.

A rendezvény jótékonysági célt is szolgált, hiszen mindazok, akik szerettek volna hozzájárulni ahhoz, hogy a nagykárolyi Werdnig Hoffman Egyesület elnöke, Veres Robert (Bobby) megvásárolhassa azt az elektromos tolószéket, amire szüksége lenne, elhelyezhették pénzadományukat az esemény idején kihelyezett pénzgyűjtő dobozban.

Az eseményt a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság, a Nagykárolyi Művelődési Központ és a Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ szervezte.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: