2009-05-16 11:47:13• hírek • Szatmár.ro

Az erdélyi fiatalok választási programja

„Egy életszagú, reális választási programot akartam írni, és ehhez azoktól kértem segítséget, akiknek a képviseletét felvállaltam: az erdélyi magyar fiatalokét" - tájékoztatott Kovács Péter európai parlamenti képviselőjelölt. „Számos ötletet, javaslatot kaptam a programom megírásához, ami elkészült, és hétfőtől kezdődően letölthető lesz a www.kovacspeter.eu honlapon"- mondta.

Az egyik legfontosabb téma ebben az új munkahelyek teremtése: „Tennünk kell azért, hogy ha már megtelepedtek nálunk a multinacionális cégek, ne minimálbéren alkalmazzák a frissen végzett egyetemistákat, hanem tisztességes fizetést adjanak nekik. Segítenünk kell fiatal vállalkozóinkat, hogy szakértelemhez, képzésekhez és természetesen indulási tőkéhez férjenek hozzá" - olvasható a dokumentumban.

 

 

Az oktatás minősége is fontos szerepet kap Kovács programjában: „Oktatásunk minősége a jövőnk kulcsa. Ezen a területen fontos a kiszámíthatóság és a tervezhetőség. Nem lehet az, hogy minden egyes miniszter újabb és újabb ötletekkel rukkoljon elő az érettségi vagy a képességvizsga előtt 1-2 hónappal, teljesen felborítva a diák felkészülését. A romániai oktatási rendszer állandó reformja fontos, de azt időben előkészítetten, megtervezve és más sikeres európai rendszerek tapasztalatainak a felhasználásával kell megtenni". A képviselő ugyancsak fontosnak tartja az ERASMUS programon belüli lehetőségek növelését: „legyen még nagyon számban csereprogram támogatás, a támogatás összege is legyen nagyobb, hisz főleg nálunk sok olyan diák van, aki nem engedheti meg magának, hogy társfinanszírozza saját külföldi áthallgatását, mivel az ERASMUS ösztöndíj egyszerűen nem elég az ottlétéhez. Kiállok továbbá a heti 3 sportóráért az iskolákban, ugyanakkor a fiatalok sportrendezvényeinek minél szélesebb körű támogatásáért" -vázolja a dokumentum.

A brassói magyarság körében Kovács Péter

Az európai parlamenti képviselőjelölt pénteken részt vett a Brassó megyei Hétlétra vízesésnél szervezett szemétszedési akción, amelynek célja: megtisztítani a közkedvelt turistalátványosság környékét. Az Erdélyi Kárpát Egyesület és a négyfalui polgármesteri hivatal által kezdeményezett környezetvédelmi eseményen Kovács megjegyezte, fontosnak tartja, hogy ezen a területen a törvényeket minél szigorúbban betartassák Romániában.

Délután a politikus jelen volt a tatrangi orvosi rendelő felavatásán, ahol hangsúlyozta: „Célunk a vidék fejlesztése európai uniós források által, mint ahogy ez a tatrangi orvosi rendelő esetében is megtörtént, mert csak úgy tudjuk itthon tartani a fiataljainkat, ha egy modern környezetet alakítunk ki a számukra."

Kovács Péter Tatrangon sportcsarnokot is avatott Borbély László képviselővel, akinek a támogatása eredményeként épülhetett fel a létesítmény A 150 férőhelyes épület átadásán a volt miniszter elmondta, hogy a kezdetek óta követi Kovács Péter munkásságát, majd megjegyezte, hogy szükség van ilyen fiatalokra az európai parlamentben, és mindenkit arra bátorított, hogy szavazzanak rá és a magyar összefogás listájára.



Kovács Péter a kampányoló fiatalok társaságában
Kovács Péter a kampányoló fiatalok társaságában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: