2013-03-20 13:56:33• hírek • Póti Orsolya

Az én drogellenes üzenetem - idén is

A Szatmár Megyei Drogprevenciós Központ 2013 márciusa és júniusa között megrendezi „Az én drogellenes üzenetem" elnevezésű vetélkedőt, amely már az elmúlt években is nagy sikernek örvendett.

„Az én drogellenes üzenetem" elnevezésű országos vetélkedőt idén immár tizedik alkalommal rendezi meg a Szatmár Megyei Drogprevenciós Központ. A verseny az Országos Drogellenes Ügynökség egyik legnépszerűbb projektje, hiszen számos romániai tanintézmény bekapcsolódott az évek során.

A verseny elsődleges célja a kábítószer-használók számának csökkentése, illetve gyerekek és fiatalok bevonása olyan programokba, melynek fő témája a kábítószer fogyasztásának megelőzése.

A versenyfelhívások által sikerült az oktatásba is beiktatniuk a kábítószer használatával kapcsolatos témákat, lehetőséget adva arra, középiskolás diákok és a líceumi hallgatók is kifejezzék pozitív üzeneteiket a tudatmódosítók nélküli egészséges élet jegyében.

A tizedik alkalommal, március és június között megrendezésre kerülő vetélkedőt a szervezők négy szakaszra osztották:

- weboldal készítés;
- fotó, rövidfilm és reklámfilm készítés;
- irodalmi esszé,
- képzőművészeti alkotás (grafika, festmény, rajz stb.).

Az elmúlt évben összesen 150 Szatmár megyei diák kapcsolódott be a programba, akik közül ketten első díjjal tértek haza a vetélkedő országos döntőjéről. Erdei Máté, a Bövelyi Gimnázium diákja I. helyezést ért el grafika kategóriában, Feier Cristina Georgeta, az Avasfelsőfalui Elméleti Líceum diákja szintén I. helyezést ért el ugyanabban a kategóriában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: