2011-02-10 15:16:19• hírek • Póti Orsolya

"Az én drogellenes üzenetem"

A Szatmárnémeti Drogprevenciós Központ február 10-én elindította a VIII. „Az én drogellenes üzenetem" elnevezésű versenyét a „Ioan Slavici" kollégium dísztermében. Egyúttal sor került az előző verseny díjátadó ünnepségére is.

„Az én drogellenes üzenetem" elnevezésű vetélkedő idén érkezett el nyolcadik kiadásához, ami által az Országos Drogellenes Ügynökség egyik legnépszerűbb projektje.
A verseny elsődleges célja a kábítószer-használók számának csökkentése, illetve gyerekek és fiatalok bevonása olyan programokba, melynek fő témája a kábítószer fogyasztásának megelőzése" - mondta el Stefania Boca projektfelelős.

A versenyfelhívások által sikerült az oktatásba is beiktatniuk a kábítószer használatával kapcsolatos témákat, lehetőséget adva arra, hogy a középiskolás diákok is kifejezzék pozitív üzeneteiket a gyógyszerek, tudatmódosítók nélküli egészséges élet jegyében.

A projektbemutató keretében sor került az országos szintű verseny VII. kiadásának díjkiosztó ceremóniájára is: weboldal készítésben Chiorean Florin, Veres Sonia Lorena, Chereji Monica és Gozman Andrea, a Tasnádi Ipari Iskola diákjai értek el első helyet; grafika kategóriában Marcut Marius, a „Mihai Eminescu" Kollégium diákja lett az első, valamint Lipovanu Alexandra az „Aurel Popp" Művészeti Líceum gimnazistája; Puscas Anda, a „Balcescu-Petőfi" Általános Iskola diákja poszter készítésben kapott első díjat.

A vetélkedő VIII. kiadását a következő szakaszokra és kategóriákra osztották:
-líceumos dákoknak: weboldal készítése egy drogellenes, képzeletbeli civil szervezetnek; rövidfilm; digitális fotó; újság hirdetés; drogellenes szlogenek írása; olyan szabadidős projektek kidolgozása, amelyek a kábítószer-fogyasztást helyettesítik.
-gimnazista diákoknak: drogellenes szlogen; festmény; ; olyan szabadidős projektek kidolgozása, amelyek a kábítószer-fogyasztást helyettesítik.



Bemutatták a diákoknak az idei drogellenes projektet
Bemutatták a diákoknak az idei drogellenes projektet



A bemutatón keretében díjkiosztó ünnepségre is sor került
A bemutató keretében díjkiosztó ünnepségre is sor került


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: