2015-12-28 19:45:38• hírek • Szatmár.ro

Az emlékezés jegyében telt a sajtókupa

A néhány hónapja elhunyt sportriporterre, Romász Jánosra emlékeztek a pástra lépő sajtósok.

A Szatmárnémeti SK a hagyományokhoz híven idén is megrendezte az amatőröknek, elsősorban újságíróknak szánt Szilveszter Kupát. A kilencedik ilyen megmérettetés rendhagyóra sikeredett, ugyanis sajnos egy állandó résztvevő hiányzott. A néhai sportriporter, Romász János barátunk volt a hiányzó, rá emlékezett a hat pástra lépő és a közönség, vívók, vívóedzők is. A pengeváltások előtt egy perc néma csenddel emlékeztünk volt kollégánkra, ám a mérkőzések között is mindig szóba került Jani, hogy most éppen ezt mondaná vagy azt tenné.

A kupán a Szatmár.ro mellett az Informatia Zilei, a Szatmári Friss Újság és a Gazeta De Nord-Vest képviseltette magát. Előbb mindenki mindenkivel vívott, majd a főtáblán egyenes kieséses rendszerben folytatódtak a küzdelmek. Az esélyes természetesen az ötszörös bajnok Fodor Lajos volt, akinek azonban idén nem sikerült a címvédés.

A döntőben ugyanis 10-9 arányban kikapott Tudor Muresantól, aki ezzel első győzelmét szerezte meg a Szilveszter Kupában. A harmadik helyen a Szatmár.ro-t képviselő Czinzel László és az egykori Gazettás, ma a Művészeti Iskolában tanárként tevékenykedő Florin Pop osztoztak. Ötödik lett Ionut Blajean (Informatia Zilei), a hatodik helyen pedig a Szatmári Friss Újság sportszerkesztője, Pesek Attila végzett.

A díjkiosztón a kupákat, érmeket és az egykori kolléga arcképével ellátott pólókat Kereskényi Gábor parlamenti képviselő és a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke, valamint Dragos Virgil, a Szatmár Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság vezetője adta át.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: