2015-10-01 18:07:00• hírek • Kocsis Zoltán

Az élvonalból kiesett Gaz Metant fogadja az Olimpia – pénteken!

Pokoli sorozat előtt áll az Olimpia labdarúgócsapata, amely a következő egy hét alett két olyan csapattal találkozik, amely a tavaly még az élvonalban szerepelt. A sort pedig a csoport egyik legerősebbje zárja.

Éppen ezért a sorozat már pénteken megkezdődik, hisz az Olimpia 16:00 órai kezdettel fogadja a Medgyesi Gaz Metan együttesét. Az egykoron jórészt szászok lakta város csapata hét év után, némi meglepetésre esett ki az élvonalból a nyáron. Ennek következtében céljuk nem is lehet más, mint az azonnali visszajutás - már csak azért is, mert azon kevés klub közé tartoznak, ahol nem nagyon vannak gondok a fizetések kifizetésével.

A „gázosok" ennek megfelelően kezdték a bajnokságot, öt forduló után három győzelemmel és két döntetlennel állnak a második helyen. Eddig mindössze egy meccset vívtak idegenben, akkor 1-0-re nyertek Kolozsváron az Olimpia következő ellenfele, az U otthonában. A legutóbbi játéknapon a Gaz Metan is látványos, fordulatos meccsen ért el 3-3-as döntetlent a Mioveni ellen - úgy, hogy Azdren Llullaku csak a ráadásban tudott egyenlíteni.

Az albán légiós azok közé tartozik, akik komoly élvonalbeli rutinnal rendelkeznek, mégsem távoztak a nyáron. Llullaku eddig 78-szor lépett pályára az élvonalban és 14 gólt szerzett. Szintén maradt a kiesés ellenére is többek között a korábbi U-21-es román válogatott védő Sergiu Muth (80 élvonalbeli fellépés), a korábban a Kolozsvári U-ban, a Besztercében, a Steauában és a Rapidban 201 élvonalbeli meccsen pályára lépő Octavian Abrudan. De nem fordított hátat Alex Munteanu (120 első osztályú meccs), Liviu Bajenaru (141 meccs) vagy éppen Ciprian Petre (263 meccs) sem.

Két győzelem és két vereség után az elmúlt hétvégén Tatrangon 2-2-es döntetlent ért el az Olimpia is. Csík Tibor vezetőedzőt fordulók óta a sok bekapott gól aggasztja, a korábbi kiváló védő reméli, koncentrációban sikerül majd játékosainak előre lépniük.

A pénteken 16:00 órakor kezdődő meccs után kedden az Olimpia Kolozsváron lép pályára az U otthonában (a jelek szerint a meccset a DigiSport közvetítené), majd jövő szombaton a Miovenit fogadja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: