2016-08-12 14:33:46• hírek • Kocsis Zoltán

Az élvonalból igazolt és ciprusi irányítót tesztel az Olimpia

Rendkívül optimistán várja az Olimpia csapata a szezon második, egyben első idegenbeli meccsét Mioveni-ben. A gárda már csütörtökön útra kelt, Nagyszebenben éjszakázott és edzett, pénteken pedig Pitesti mellett tölti az éjszakát. Közben alakul a keret is - megvan a nyár 9. és 10. igazolása is, közben pedig egykori ciprusi utánpótlás-válogatott játékost is tesztelnek.

„Az este beszélgettünk a fiúkkal és egyetértettünk abban, hogy nyernünk kell Mioveniben, mondta a Szatmár.ro megkeresésére Karda Attila. A sárga-zöldek megtartották minőségi játékosállományukat, meghirdetett céljuk pedig a feljutás. Ezek ellenére az első fordulóban 4-1-re kikaptak a Juventus (értelemszerűen nem a világhírű torinói, hanem a bukaresti) otthonában, így a nyomás egyértelműen az ő vállaikat terheli", tette hozzá a menedzser.

Közben egyre inkább alakul a csapat kerete is. Eddig nyolc játékost igazolt a klub a nyár folyamán - Iulian Daniel Trip-Anca (28.02.1995) Aradról, Raul-Zorán Krausz (03.07.1995) a Dinamo II-től, Aurel Romis Andrei Preda (01.04.1989) Bodzavásárról, Vasile Lucian Pop (04.11.1989) Nagybányáról, Carlo Alex Erdei (22.03.1996) a Pandurii-tól, Thomas Got (16.04.1997) és Andrei Valentin Toma (14.02.1997) egyaránt a Nagyváradi Liberty-től, a francia Brice Emmanuel Joseph Nanou Tonnessea (10.09.1996) pedig Désről érkezett -, a napokban pedig újabb két futballistával bővült a keret. A 28 éves jobboldali védő Ciprian Durus Nagybányáról érkezett, a 24 éves középpályás Silviu Pana pedig az élvonalbeli Chiajnától. „Élvonalbeli rutinja is van, ezért azt várjuk tőle, hogy a szükséges nyugalmat megteremtse a középpályán", fogalmazott utóbbi játékos kapcsán Karda.

A vezetőség tárgyal még egy külföldi csatárral, míg egy ciprusi középpályás a kerettel edz. „Egyelőre fizikai elmaradással küszködik, ám amit láttunk tőle, az bíztató. Ő egy klasszikus 10-es, remek technikával és jól lát a pályán. Még egy hétig velünk készül, aztán döntünk a sorsáról", magyarázta Karda.

Emiliosz Panajotu az akkor még a francia élvonalban szereplő Sochaux csapatában nevelkedett, majd hazaigazolt az APOEL Nikosiához. A légiósokkal állandóan telitűzdelt sztárcsapatban nem sok lehetőséget kapott, ám az Olimpiakosz Nikosiánál, az Alki Larnacánál és az Aris Limasszolnál töltött periódusokban összesen 32 meccsen lépett pályára a ciprusi élvonalban, a tavaly pedig az oda feljutott AEZ Zakakiu együttesében szerepelt. Panajotu korábban szerepelt a ciprusi U17-es, U19-es és U21-es válogatottakban, utóbbiban 15 alkalommal lépett pályára.

Az Olimpia jelenlegi kerete:
Iulian Trip-Anca, Andrei Preda - kapusok, Adrian Ciul, Emmanuel Brice, Ciprian Durus, Cosmin Iuhas, Mihai Onicas, Florin Muresan, Walter Heil, Raul Krausz, Villand Róbert, Vasile Pop, Rares Takács, Dumitru Munteanu, Darius Lukács, Toni Kanalos, Carlo Erdei, Bogdan Faur, Cosmin Bura, Romario Rus

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: