2008-10-23 02:35:35• hírek • Szatmar.ro

Az elveszett lendület nyomában

A CFR lendület és erő nélkül játszott a győzelmet jobban akaró Bordeaux ellen.

A négy ponttal a tarsolyukban érkező Kolozsvári CFR-t talán ez a tény kissé kényelmessé tette, mindenesetre a csapat nem azt a játékot hozta, mint amit az első két összecsapáson megszokhattunk. Pedig Trombetta mester egy kivételtől eltekintve ugyanazt a kezdőcsapatot küldte pályára, mint a Chelsea ellen. A kisebb sérüléssel bajlódó Danit Peralta helyettesítette a középpályán, kevés sikerrel.

Erőtlen volt ugyanis az erdélyiek középpályája, nem tudták megtartani a labdát és nyomást gyakorolni az ellenfél védelmére. Peralta, Dubarbier és Trica szürkék voltak, egyedül Culio emlékeztetett korábbi önmagára. Nem véletlen, hogy éppen Culio volt az, aki kevéssel Muresan fejesét követően, az első igazán komoly helyzetet kialakította, de Rame lábbal védeni tudott. A franciák sem játszottak sokkal jobban, enyhén uralták a mezőnyt, de támadásaik kimerültek a szélekről érkező beívelésekben, amelyek nem voltak ugyan veszélytelenek, de Stancioiunak nem kellett komolyabban játékba avatkoznia, a 44. percig, amikor Gourcuff löketét fogta magabiztosan.

A második félidőben sem változott semmi, ám az 54. percben megszerezték a vezetést a gallok: az egész mérkőzésen agilisan játszó Gourcuff adott be jobb oldalról, Cadu pedig akrobatikus mozdulattal, Stancioiut megelőzve, saját kapujába juttatta a játékszert.

Ezt követően a CFR hitét is elveszítette, míg a túloldalon Wendel kétszer is növelhette volna csapata előnyét, ám Stancioiu útját állta. Az utolsó percekben Kone egyenlíthetett volna, de kedvező pozícióból nem találta el a kaput, majd Trica szimulálásért megkapta második sárgáját és ezzel teljesen fölöslegesen eltilttatta magát a következő mérkőzésről.

A csoport másik találkozóján a Chelsea végigtámadta a mérkőzést a Roma ellen, de Doni kapusnak igazán komoly dolga ritkán adódott (igaz, Cechnek még annyi sem) és végül Terry fejesgólja kellett az angolok győzelméhez. Ezzel a londoniak 7 ponttal állnak a csoport élén, második a CFR 4 ponttal, a Roma és Bordeaux 3 egységnyit gyűjtött be.

Bordeaux - CFR 1-0
Bordeaux:Ramé -, Jurietti, Diawara, Planus,Chalme - Bellion (Wendel 61.), Diarra, Fernando, Gourcuff, Obertan (Gouffran 61.) - Chamakh
CFR: Stăncoiu - Tony, Cadú, De Sousa, Alvaro Pereira - Mureşan, Dubarbier (Didi 75.), Peralta, Culio, Trică - Koné (E.Kone 85.)
gól: Cadu (54. öngól)
kiállítva: Trica (89.)

Chelsea - Roma 1-0
gól: Terry (77.)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: