2017-12-05 10:39:19• hírek • MTI

Az első tíz hónapban 10,2 százalékkal nőtt a román kiskereskedelmi forgalom

Az első tíz hónapban 10,2 százalékkal nőtt a román kiskereskedelmi forgalom volumene a tavalyi azonos időszakhoz képest - közölte kedden a román országos statisztikai intézet.

A szezonális és naptárhatással kiigazított érték szerint a bővülés 9,2 százalék volt. A vizsgált időszakban 13,1 százalékkal nőtt a nem élelmiszerek eladása, 12 százalékkal gyorsult az üzemanyag és 5,8 százalékkal az élelmiszerek értékesítése.
 

Októberben a kiskereskedelmi forgalom volumene 13,6 százalékkal nőtt a tavalyi tizedik hónaphoz mérten, miután a nem élelmiszerek eladása 18 százalékkal bővült, az üzemanyag értékesítéséé 13,6 százalékkal, az élelmiszereké 8,3 százalékkal emelkedett.
 

Tavaly egész évben 13,5 százalékkal emelkedett a román kiskereskedelmi forgalom 2015-höz viszonyítva, miután a hatóságok több lépcsőben csökkentették az általános forgalmi adót és jelentősen emelték a közszférában a béreket.
 

Az idén a román kormány 6,1 százalékos gazdasági növekedésre számít, amelynek az egyik fő hajtóereje a belföldi fogyasztás.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: