2009-09-16 12:44:47• hírek • Szatmar.ro

Pokolian nehéz kezdés

A Debrecen Liverpoolban, az Urziceni Sevillában mutatkozik be a BL-ben.

Újoncként vág neki a Bajnokok Ligája csoportkörének mind a magyar, mind a román bajnok, ám a két szereplés között mégis van egy csipetnyi különbség: míg a Steaua az elmúlt három évben folyamatosan felkerült a főtáblára, a Kolozsvári CFR ráadásul tavaly az egyik legnagyobb meglepetést okozta római győzelmével, addig a magyar gárda emberemlékezet óta nem szerepelt a sorozatban. Pontosabban 1995 óta, amikor is a Ferencváros egy győzelmet és két döntetlent ért el.

Ezzel vélhetően a Debrecen is kiegyezne, ám a debütálása lényegesen nehezebbnek ígérkezik: a Fradi akkor Zürichben a Grasshoppers ellen kezdett, a Loki most pedig a Liverpool otthonában indul.

„Szervezett csapat a Debrecen, amely veszélyesen kontrázik és bátran lő távolról", elemezte ellenfelét Rafa Benitez, aki ennek ellenére természetesen győzelemre számít. Herczeg András ezzel szemben a tisztes helytállásban bízik. „Emelt fővel akarunk távozni, úgy, hogy kihozzuk magunkból a maximumot és hogy büszkék legyenek a szurkolóink", mondta a Nemzeti Sportnak a magyar mester.

Egyik mesternek sem okoznak komoly gondot a sérülések: a hazaiak Agger és Aquilani, a vendégek pedig Rudolf játékára nem számíthatnak.



A Debrecen játékosai az Anfielden edzenek fotó: dvsc.hu


A taktikai paletta két végletén lévő csapat találkozik szerda este a Sanchez Pizjuan stadionban: a technikás, ötletes és gyors focit kedvelő Sevilla a szervezetten védekező, jól összerakott, fizikai jellemzőkre alapozó Urzicenit fogadja.

Éppen ezért mondta Manolo Jimenez, a hazaiak mestere, hogy játékosainak türelmeseknek kell lenniük, időbe telhet a román védelem feltörése. Ebben segíthetne Romaric (és Chevanton), ám az ő játékukra sérülés miatt nem számíthatnak a spanyolok. A románoknál Paduretu hiányzik majd hasonló okokból. Érdekesség, hogy a hétvégi, Gyulafehérvár elleni meccs gólját szerző Marinescu kimaradt a román bajnok keretéből.

Az Urziceni deklarált célja, hogy megdöntsék a Steaua rekordját, amely a 2005-2006-os szezonban öt pontot szerzett a csoportban. Ebben egy sevillai döntetlen sokat segíthetne. Ez akár ahhoz is elég lehet, hogy megelőzzék a Rangerst és megcsípjék a harmadik helyet. Ám akarni még nem elég...

Mind a magyar, mind a román bajnok előtt példaként állhat az APOEL szerdai teljesítménye (0-0 az Atletico Madrid otthonában) vagy a Kolozsvári CFR tavalyi, római győzelme (ezt Jimenez mester is említette). Ám vigyázniuk kell, hisz egyrészt a Liverpool 2007-ben nyolcat rúgott a Besiktasnak, másrészről a Sevilla eddig az összes hazai meccsét megnyerte a BL-ben, a Steauát pedig négy meccsen négyszer verte meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: