2009-09-17 01:19:32• hírek • Szatmar.ro

Nulla pont, de micsoda különbség

fotó: sevillafc.e
fotó: sevillafc.e

A Sevilla simán verte az Urzicenit, a Debrecen kissé megnehezítette a Liverpool dolgát.

A Bajnokok Ligája második játéknapján mutatkozott be a magyar bajnok Debrecen és a román első Urziceni, ám a sorsolás szeszélye során egyiknek sem volt könnyű dolga, hisz előző Liverpoolba, utóbbi Sevillába utazott. Bár egyik csapat sem szerzett még gólt sem, nem hogy pontot, mégis, a Loki legalább megnehezítette a Liverpool dolgát.

Olyannyira, hogy az első gyámoltalan hazai próbálkozások után az angolok spanyol kapusának, Reinának kellett először nagyot védenie Czvitkovics Péter kapás-lövésénél. Ettől aztán magukhoz tértek a vörösök, Polekszicsnak kétszer is védenie kellett Riera lövését, az elsőnél ráadásul Kuyt ismétlését követően Mészáros vágta ki a labdát a gólvonal elől. Tovább nyomtak az angolok, ám mind Riera, mind Gerrard lövése, ha centikkel is, de elkerülte a kaput. És amint ez ilyenkor lenni szokott, a Liverpool egy szerencsés góllal szerezte meg a vezetést: Torres lövését Polekszics csak középre tudta ütni, ahol érkezett Kuyt és közelről nem hibázott.

A második félidő egy remek Gerrard-kapáslövéssel kezdődött, majd Benajun lövését védte a montenegrói kapus. Az idő teltével az angolok egy inkább elkényelmesedtek, lehetővé téve Coulibalynak, hogy ismét megmozgassa Reinát. A végén még Benajun mutatott be egy szólót, majd Babel tüzelt mellé, ám az eredmény már nem változott, így emelt fővel hagyhatta el a pályát a magyar bajnok.

Az Urziceni szintén nem sétagaloppra számíthatott Sevillában és ez már az első percekben beigazolódott, hisz a román védők csak szabálytalanságok árán tudták megállítani a rendkívül technikás, gyors és kombinatív Kanoute, Fabiano, Renato, Capel kvartett tagjait. Rúghatta is a szabadrúgásokat a Sevilla, ám ezek közül csak a 26. percben Fabiano lökete volt veszélyes, de Arlauskis a helyén volt. Az Urziceni középpályája nem bírt a sokszor a támadók által is kisegített spanyolokkal, így a hazaiak szinte mindig támadásban volt. A 45. percben azonban egy előrevágott labdára Bilasco csapott le, lefutotta védőjét, ám túl sokat várt a lövéssel, így Palop simán felszedte előle a lasztit. A következő akció végén Renato adta be a labdát balról, Fabiano pedig senkitől sem zavartatva megszerezte a vezetést.

A második félidőben, egy kis román fellángolást leszámítva, nem változott a játék képe, Arlauskisnak többször is komoly védést kellett bemutatnia. A 70. percben egy szöglet után Fabiano Renatóhoz fejelte a labdát, aki közelről nem hibázott. Még egyszer fogtak ki a hazaiak a litván kapuson, ám akkor Renato lövése a kapufát találta el.

A Sevilla könnyedén verte az Urzicenit, amely mindössze egyszer találta el Palop kapuját - amikor Bilasco visszaadott egy bírói labdát!

Az E csoport másik meccsén a Lyon Pjanic 76. percben szerzett góljával legyőzte a Gilardino kiállítása miatt a teljes második félidőt emberhátrányban játszó Fiorentinát. Az olaszoknál Mutu az 58. percig volt a pályán.

A G csoportban, nem kis meglepetésre, a Rangers egy pontot elvitt Stuttgartból, miután Pogrebnyak góljára negyed órával a vége előtt Bugerra válaszolt.

Eredmények:
E csoport:
Liverpool-Debrecen 1-0
gól: Kuyt (45.)

Lyon-Fiorentina 1-0
gól: Pjanic (76.)

G csoport:
Sevilla-Urziceni 2-0
gólok: Fabiano (45.), Renato (70.)

Stuttgart-Rangers 1-1
gólok: Pogrebnyak (18.) illetve Bugerra (77.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: