2009-09-29 12:29:01• hírek • Szatmar.ro

Az első pontokért megy a harc

A Debrecen és az Urziceni pontszerzése bravúr lenne, de ők többet akarnak.

A Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulója után kissé ironikusan azt is mondhatnánk, hogy a magyar és a román bajnoknak az első góljaival is meg kellene elégedniük, ám a pontszerzéshez nem is kell feltétlenül betalálni az ellen kapujába. Ebben a műfajban pedig az Urziceni a specialista. További párhuzam a két csapat között, hogy mindketten semleges pályán, a két fővárosban fogadják ellenfeleiket.

A román bajnoknak feküdhet a Stuttgart németes, brusztolós játéka, ám a Temesvár elleni selejtezőn láthattuk, a svábok céltudatos focijába Hleb technikai tudása (nem is annyira) titkos fegyverként működhet. Markus Babbel, a vendégek mestere a sevillai meccs után mellesleg a románok védelmét emelte ki: „Az Urziceni megmutatta képességeit Sevillában, ahol remekül védekezett. Nagyon figyelnünk kell, mert egyrészt a Temesvár ellen láthattuk, hogy a román foci magas színvonalú, másrészt pedig Urziceni bármikor meglephet minket", nyilatkozta a korábbi remek védő.

Kollégájának, Dan Petrescunak is vannak tapasztalatai német klubok ellen, hisz tavaly a Hamburg ellen egy 0-0-ás idegenbeli döntetlen után odahaza 0-2-es vereséget szenvedtek. „A németeket nem lehet meglepni. Őket soha nem lepte meg senki a történelem során. Mindig a saját játékukat játsszák", vonta le tapasztalatait az Urziceni egyedüli európai kupapárharcáról a szakember.

Ennek ellenére a csapat természetesen győzelemre készül: „Történelmet akarunk írni. A tavaly sem a Steauának, sem a CFR-nek nem sikerült hazai pályán nyerni", mondta Petrescu. Apostol térdproblémákkal küszködik, őt Paraschiv helyettesítheti, míg a túloldalon Lanig biztosan nem léphet pályára, de nem valószínű Magnin és Hleb szereplése sem.

Román csapat utoljára mellesleg 1996-ban tudott hazai pályán meccset nyerni a csoportkörben, akkor a Steaua 1-0-ál múlta fölül a lengyel Widzew Łódźot a Ghencea-stadionban. A helyszín már adott...

Első magyar győzelem lehetne

Magyar csapatként eddig csak a Ferencváros szerepelt a BL csoportkörében, amely öt pontot gyűjtött össze, egyedüli győzelmét azonban Zürichben aratta a Grasshoppers ellen, így a Debrecen esetleges győzelme a Lyon ellen az első hazai diadal lenne.

A párharc esélyese természetesen a sorozatban hét bajnoki címet begyűjtő Lyon, amelynek játéka elsősorban a technikára és a gyorsaságra épül. Ráadásul utóbbi 15 idegenbeli fellépésén mindössze két meccset veszített el a BL csoportkörében. A Debrecen eddig egyszer fogadott francia gárdát, 2001-ben a Bordeaux-t 3-1-re győzte le.

A hazaiaknál Feczesin Róbert biztosan nem léphet pályára és erősen kérdéses Szélesi Zoltán és Mészáros Norbert szerepvállalása is. Felépült viszont Bodnár László, Szakály Péter és Rudolf Gergely. Utóbbinak plusz motivációt jelenthet, hogy a hírek szerint a francia Lens figyeli játékát. Rudolf és Coulibaly mellesleg jól ismerheti a francia futballt, hisz mindketten ott kezdték pályafutásukat, előző a Nancynál, utóbbi az alsóbb osztályú Poissy-nál.

Program:
E csoport:
Debrecen - Lyon 21.45 Tv2
Fiorentian - Liverpool

G csoport: Urziceni - Stuttgart 21.45 TVR1
Glasgow Rangers - Sevilla



Lesz-e alkalom az örömre a Lyon ellen? fotó: dvsc.hu


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: