2012-06-20 18:50:12• hírek • Póti Orsolya

Az első ovis ballagás a Kölcseyben

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban került sor június 20-án a 29. Számú Óvoda nagycsoportjának évzáró műsorára és ballagására. Az ovisok nagy része az új tanévtől a főgimnáziumban kezdi majd az iskolát.

Különleges alkalomnak számított a szerda délután a Kölcsey Ferenc Főgimnázium életében, hiszen a tanintézmény első alkalommal adott otthont ovis ballagásnak. A szatmárnémeti 29. Számú Óvoda nagycsoportosai itt búcsúztak el az óvodától és az óvónéniktől, ugyanis a 2012/2013-as tanévtől az óvoda a főgimnáziumhoz fog tartozni.

Kukta Annamária óvónőtől és a tanintézmény vezetőjétől megtudtuk: az évzáró ünnepség keretében 27 nagycsoportos ovis lépett fel, akik közül 22-en a Kölcseyben kezdik az előkészítő osztályt. Egyébként az óvodában két csoport működik az ő és Rákosi Éva óvónő vezetésével.

Az ünnepséget Pataki Enikő, a főgimnázium vezetője nyitotta meg, aki örömét fejezte ki az iránt, hogy az új tanévtől a tanintézményhez óvoda is tartozik, illetve előkészítő és első osztály indul. Az igazgatónő köszöntőbeszéde után az óvónéni búcsúzott gyerkőceitől és a szülőktől.

A évzáró műsor első felében a csöppségek előadták a Nagy Mesekönyvet, azaz olyan népszerű mesékből mutattak be jeleneteket, mint a Piroska és a farkas, Hófehérke és a hét törpe, Hamupipőke, Ludas Matyi és még sorolhatnánk. Természetesen az előadásukból a zene sem hiányzott: vidám dalokkal örvendeztették meg a közönséget.

A színdarab után következett a ballagó ovisok búcsúünnepsége, amely egy fotó-összeállítással zárult. „Az óvodások ballagását már jó néhány éve bevezették, és nagyon kedves dolognak tartom, hiszen az ember életében minden egyes mérföldkő ünneplést igényel." - véleményezte Kukta Annamária.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: