2008-11-10 19:55:57• hírek • Szatmar.ro

Az első lépés az olimpia felé

A magyar jégkorong-válogatott továbbjutott a budapesti előselejtező-csoportból.

A magyar férfi jégkorongválogatott magabiztos játékkal vette az olimpiai előselejtező-csoportot, és ezzel bejutott a lettországi Rigában megrendezendő selejtező-csoportba, amelynek győztese ott lehet a 2010-es vancouveri olimpián.

A Budepesten megrendezett előselejtező-csoportban Magyarország egy Szerbia elleni könnyed győzelemmel kezdett (9-1), majd magabiztosan győzte le Horvátország legjobbjait is (6-1). A harmadik mérkőzés így döntőnek bizonyult, mivel Litvánia is százszázalékos teljesítménnyel vette az akadályokat.

A mérkőzésen Magyarország Vas és Holéczy találataival gyorsan két gólos előnyre tett szert, majd Kuliesius gólja után Ladányi módosította ismét kettőre a különbséget. A második harmadban feljöttek a litvánok, köszönhetően annak, hogy kapusuk, Nejius Dauksevicius bravúrt bravúrra halmozott. A gól nélküli közbülső játékrész után az utolsó harmad elején kissé beszorult a magyar csapat, a litvánok feljöttek egy gólra. Ekkor felébredt az alvó oroszlán, Vas és Palkovics pedig bebiztosította a győzelmet és a továbbjutást.

A következő selejtezőkört Lettországban, Rigában rendezik majd, ahol a nyitómeccsen, 2009 február 5-én a házigazda lesz Magyarország ellenfele, majd Olaszország és Ukrajna vár Pat Cortina mester tanítványaira.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: